Posted by: capshunik | August 7, 2009

Arunca-i unui strain un zambet neasteptat….

alina18 Luna mare si rotunda se uita la mine. Probabil e invidioasa. E invidioasa pe zambetul meu. Ma plimb prin casa pierduta, dar permanent cu gura pana la urechi. Zambesc si imi ajunge. Nici eu nu stiu de fapt de ce nu ma pot opri din zambit. Daca m-ar fi urmarit zilele acestea cineva printr-un telescop, ar zice ca sunt nebuna. Ca de fapt ar trebui sa plang. Dar ce-mi pasa?  Ma simt libera…ma simt… Scot capul pe fereastra si strig in linistea noptii “Sunt fericitaaaa oamenii buniii!!” Cateva voci se fac auzite “Esti nebuna? Ia si dormi.” Ba chiar, de sus este rasturnata o galeata cu apa. Inchid geamul, intru in camera toata uda si incep sa rad. Ma uit in oglinda.  Tot ce pot vedea e un par ud, si un zambet enorm pe fata. Oare al meu e?

Imi iau repede o bluza pe mine si alerg afara in puterea noptii. In fata blocului ma intalnesc cu un batranel. Il imbratisez zambind, il pup pe obraz si scot un chiot de fericire. Batranelul isi face cruce si spune ca “tineretului astuia i-au crescut coarnele.”  Merg mai departe si zambesc in jur fericita. Oamenii se uita dupa mine. Probabil sunt surprinsi de fata mea. Merg in parc si ma asez pe o banca. In fata mea e un copil cu o mama.  Aceasta gesticuleaza in fata lui si tipa. El se uita plictisit in jur. Da cu ochii de mine. Eu fericita, ii scot limba si zambesc din nou. Baietelul ramane surprins si probabil crede ca am dat in mintea lui. Se uita tot mai insistent si urat, eu zambesc tot mai mult. E ca o lupta intre zambet suparare.  Ma concentrez. Am sa castig!!  LA un moment dat, copilul nu se mai poate abtine. Ii apare un zambet in coltul gurii, ca mai apoi sa-i inunde toata fata. Se uita la biata mama care inca gesticula, si o ia in brate. Automat, pe fata mamei apare o lumina si dispar ridurile ingrijorarii. Il ia de mana si merg mai departe pe aleile parcului.

Eu raman singura. Linistea imi tine companie. Ma uit in sus si parca stelele imi fac cu ochiul. Ma concentrez tot mai mult si parca..parca….il vad pe Dumnezeu razand.  Ma uit la cer si…fac cu ochiul. Astazi am castigat o lupta. Am adus doua zambete pe fata unor oameni si…am facut cerul sa zambeasca.

Advertisements

Responses

  1. sky’s the limit……………………. keep smiling like a strawberry…………………..

  2. avem de toate si n avem nimic nu orice lucru ne mai multumeste ar trebui sa ncepem sa zambim un pic chiar dak n jurul nostru nimeni nu zambeste


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: