Posted by: capshunik | August 13, 2009

Scapa de fantoma trecutului

__Once_Lost_by_1amazinglatina Regrete, regrete, regrete… care aduc odata cu ele riduri, cearcane si salturi acrobatice din depresie in depresie! Asta vrei? Evadeaza odata pentru totdeauna din lumea obsesivului “Cum ar fi fost daca…”.

Si ce daca l-ai parasit pe tocilarul acela ciudat in liceu si acum a ajuns fat-frumosul orasului cu o avere colosala? Si ce daca ai investit intr-o afacere si putin mai tarziu ai pierdut tot? Life goes on!   De fapt, inventarul “erorilor” din trecut iti arata cat de mult ai crescut tu si cat de mult te-ai maturizat si…nu uita, te ajuta sa realizezi ce ai de facut pe viitor. Stiu, ai fi vrut sa nu dai cu piciorul la multe sanse din viata ta. Regretul e dureros dar e un sentiment foarte util deoarece te indeamna sa mergi mai departe. Evident, trebuie sa precizez, ca in unele cazuri parerile de rau pot avea si un efect opus, acela de a te tine pe loc, asta daca te lasi prins in vartejul gandurilor negre. Gandurile de genu “ce ar fi fost daca…” sau “as fi putut sa…”  isi fac des loc in mintea noastra.

Daca vei asterne pe hartie gandurile si grijile, vei reusi sa le integrezi in “universul” vietii tale si, astfel, vei avea sanse mai mari de vindecare. Materializeaza-ti temerile si frustarile si elibereaza-te. Da, recunoaste faptul ca ai facut o greseala imensa, chiar usturatoare dar nu trebuie sa ti se termine viata din cauza aceasta. Nu te confunda in sentimentul de tristete! Intreaba-te des: “ce am invatat eu de pe urma acestei incercari?”. Odata ce ai inceput sa privesti in perspectiva si sa nu-ti mai plangi de mila pentru greselile din trecut, vei vedea ca viitorul este mult mai luminos.

Nu te mai invinovati pentru tot ce se intampla in viata ta. Da, e greu cand dai cu piciorul la sanse mari sau cand cheltui o gramada de bani si apoi esti inglodat in datorii. Foloseste intamplarile neplacute ca pe o sursa de putere, ca o lectie din care ai avut multe de invatat. Daca ai ajuns la concluzia ca nu mai este nimic de facut, atunci nu te mai tortura! Trage aer in piept si repeta de cate ori e necesar ca “S-a terminat!”. Abia in momentul cand realizezi ca s-a terminat un episod din viata ta, poti sa te desprinzi si sa mergi mai departe. Ce iti lipseste de fapt in acest moment? Dupa ce tanjesti? De exemplu, daca ai dat cu piciorul la o relatie cu nonsalanta, cum ai ajuns acum sa tanjesti dupa ea? Ce te face sa visezi la acel lucru, ACUM? Odata ce ai descoperit ce vrei de fapt, vei fi pregatit sa faci o alegere corecta data viitoare, chiar daca nu va veni intr-un moment oportun.

Advertisements

Responses

 1. ti-am lasat un comment pe blogul lui bendeac… miss dostoievsky 😛
  cam personal ce scrii tu aici … 🙂 eu n-as putea :p
  pare ridicol cateodata…

  • de fapt, scuze, acum am vazut cum se numeste blogul… avertizezi cititorul, asta e bine 😛

 2. chiar deloc personal. Sunt sfaturi si atat. Si daca ar fi, pana la urma e un blog. Blog personal. Asa se numeste:P

 3. hmmm…interesant…am trecut si eu prin chestiile astea si nu am avut cu cine vb despre ele…poate o sa-i foloseasca cuiva! felicitari!

 4. ce multe regrete:(

 5. bravo bravo.;)….esti tare…..imi place ce ai scris……………..numai dak ar fi asa de usor si in practik sa lasi totul in trecut……ar fi ceva…………agdt:*


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: