Posted by: capshunik | August 31, 2009

Te iert dar… nu te uit

a15 Stiu ce spun eu aici. Am trecut si eu prin asta. Si stiu cum e. Te iert dar nu te uit.

Sunt persoane care voit, nevoit… ne ranesc atat de tare in viata incat parca nu le mai putem privi in fata ochilor. Resimtim atatea sentimente fata de ei incat parca nici noi nu le mai putem duce. Nu mai stim daca e ura, indiferenta, invidie sau pur si simplu insuportabilitate. Dar tot ce stim e ca nu vrem sa fie prin jurul nostru. Nu vrem sa avem de-a face cu ei si chiar daca se poate, sa nu ne intalnim accidental cu ei. Pur si simplu nu vrem NIMIC de la ei decat sa stea deoparte.

Cel mai patetic este cand spunem ca “dar te-am iertat draga numai ca…nu pot uita”. Si cand gresim, spunem ca am iertat si totusi ne comportam atat de oribil. Abia atunci se vede adevarata noastra iertare. La comportament. Cand aratam persoanei de langa noi, de fapt, cat de mult am vrea ca lucrurile sa fie din nou asa cum erau. Ca am face orice pentru a repara trecutul si a face persoana de langa noi sa simta iertarea noastra. Si dorinta noastra de a lua totul de la capat. Noi oamenii, suntem atat de rai. Suntem atat de orgoliosi. Incapatanati, rautaciosi, egoisti, mandrii…avem multe defecte. Si daca toate astea se aduna laolalta, nu vreau sa-mi imaginez ce iese. Zi de zi trebuie sa lasam de la noi. Zi de zi trebuie sa tindem spre perfectiune. Sa o tintim. Stiu, niciodata nu vom ajunge la ea. Dar cel putin… vom reusi pas cu pas, sa fim mai buni. Cat de fericita e viata cand esti impacat cu tine insuti. Cand nu porti pica pe nimeni si nu privesti cu dusmanie pe cel de langa tine. Cand nu faci rau numai de dragul de a-l face. Normal, totul are o limita. A fi om inseamna sa acorzi respect si sa ai pretentia sa-l si primesti inapoi. Dar in primul rand, sa-l acorzi. Si tine minte, CEEA CE OFERI, ACEEA VEI PRIMI INAPOI. Si daca nu vei primi, cu atat mai bine. Tu ai fost elegant si om de caracter. Ca asta inseamna sa fii om de caracter si om puternic. Sa treci peste toate cu capul sus, zambind. Si cand viata e prea grea, iertarea e prea grea… sa lasi sa iti curga o lacrima in camaruta ta, nu de fata cu ceilalti. Nu vrei sa le dai satisfactie nu? Crede-ma, iti spun din proprie experienta. Mult mai frumoasa va fi viata trecand prin ea zambind. Si iertand. Exista o lege aspra… cand impotriva noastra se comite o dureroasa nedreptate nu ne putem vindeca decat dupa ce iertam. Si asta asa este. Chiar daca ti-a furat totul din viata. Chiar daca ai ramas gol si fara de nimic. Nu mai ai prieteni, nu mai ai viata, si ti-a luat pana si ultima urma de demnitate…iarta. Pana la urma urmei se spune ca, iertarea e cea mai frumoasa razbunare. Iarta….

Iubeşte-ţi aproapele – şi dacă se întâmplă să fie înalt, vesel şi seducător, îţi va fi cu atât mai uşor.

Advertisements

Responses

  1. cand cineva te face sa suferi , te incapatanezi sa zici ca “de acum inainte…”. asa e mereu

  2. Eu nu prea cred in zicala “ceea ce dai, vei primi inapoi” pentru ca daca ii dai cuiva 5 milioane, nu cred ca el o sa-ti dea 10 inapoi, cu dobanda :))

  3. :))))))))))) daa….. si asta e adevarat. Dar nu ma refeream financiar:D Si nu neaparat ca daca vei da unei persoane, vei primi inapoi tot de la aceeasi persoana. Poate vei primi dublu de la altcineva, caruia nu i-ai dat nimic


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: