Posted by: capshunik | September 19, 2009

Ecoul unui urlet

a4 Noi oamenii ne putem asemana cu lupii. Majoritatea umbla in haita, mai ales cand vor sa vaneze ceva. Cand vor sa distruga ceva. Asa si oamenii, umbla in grupuri, sunt la fel, asa cred ca sunt mai puternici. Asa cred ca pot obtine tot ceea ce doresc si pot distruge tot ce altii au construit cu sudoarea fruntii lor.  In al doilea rand, lupul naparleste. Isi schimba “haina”. Vara este mai inchisa, iarna mai deschisa la culoare. De asemenea blana lui se compune din doua randuri de peri. Da, stiti ce urmeaza. Si majoritatea oamenilor isi schimba “haina” dupa cum bate vremea. Unii sunt atat de maestri in a avea mai multe fete, incat te gandesti cum pot fi atat de ipocriti. Ii vezi perfect cand zambesc de fata cu o persoana, iar cand aceasta a plecat, fata sa i se strambe in cel mai puternic dezgust.  Lupului, atunci cand vaneaza, nu trebuie sa-i stea nimic in cale. Omului, cand i s-a fixat ceva in minte, daca indraznesti sa i te impotrivesti, e dispus sa distruga TOT ce ii sta in fata pentru a-si atinge telul. Si in special, lupul, atunci cand a ajuns la prada. Sfasie prada bucata cu bucata. Iar cand, a ajuns la sfarsit, oasele sunt curatate si de cele mai mici fasii de carne.   Omul, cand planuieste raul cuiva, in primul rand cerceteaza locul. Cand doreste sa se razbune, o face incetul cu incetul. Iar cand a ajuns sa raneasca o persoana, poate chiar persoana iubita… nu o lasa cu o rana sufleteasca si atat. Nu, nu. Bucata cu bucata, suflare cu suflare, lacrima cu lacrima, totul ia! Iar cand termina sentimental acea persoana, se asigura ca nu-si va putea reveni in urmatorii ani si abia atunci se simte multumit. Si nici chiar atunci. Noi, oamenii suntem uneori atat de insensibili incat ne ranim pe noi insine. E placut sa rupi bucata cu bucata din inima celui de langa tine si sa o arunci? Uneori singuri ne facem rau. Da, eu am rupt bucati din inima mea. Am daruit la toti ce au avut nevoie bucati din inima mea. La toti cei ce mana au intins-o. Si totusi, am rupt bucati din inima mea si cei ce nu au stiut s-o pretuiasca, au calcat pe ea fara teama.

Uneori stau si ma gandesc, si realizez ca ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…

Advertisements

Responses

 1. abstract

 2. Buna.. Ai vrea sa facem un schimb de bannere? Asta e id-ul meu de mess: sss_3xs92 . Nu aproba commentul. Take care! 🙂

 3. imi place ….. de lupii albi, siberieni nu te temi??:P

 4. de ce comparam pe anumite specimene pe 2 picioare cu animalele? cu lupi, cu hiene, cu porci, cu vaci.. etc. Animalele au o calitate fata de oameni.. nu sunt ipocrite.

  • deci tu zici ca un animal e mai bun decat un om, nu? lool

 5. @artistu05 de cate ori ti-a “zambit’ un caine si apoi te-a muscat? raspunsul meu ca niciodata.
  De cate ori sub un zambet bland, prietenos ai fost tradat?
  De la animale stii la ce sa te astepti dar de la oameni?

  • cunoaste oamenii, si ai sa stii la ce sa te astepti de la ei

 6. nu te poti cunoaste pe tine insuti dar sa cunosti alta persoana?

 7. Nu vreau să fiu rea, dar totuşi dacă te inspiri de ce nu pui ghilimele de rigoare? 🙂
  Te citesc cu plăcere, e foarte frumos tot ce ai scris, nimic neadevărat, dar ultimele 4 rânduri nu sunt ale tale, cel puţin nu în totalitate. Se vede Amelia Magori cu ”Bucăţi din inima mea” şi Octavian Paler cu citatul din Scrisori imaginare. Nu crezi că merită puţin respect? 🙂

  • Imi parea foarte cunoscuta fraza asta “ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…” ….si nu stiam de unde..e O.Paler!…bravo dana!

 8. Ba da, Dana, desigur. Voi specifica de acum cand voi mai prelua citate:) Numai ca eu le modific putin, de asta nici nu am specificat ca ultimele 4 randuri au influente din alta parte:)

  • Nu e modificat putin mai alina sau cu influente….e citat-citat…cred ca ti-ar placea mai mult sa creezi tu ceva decat sa modifici.Imi aduc aminte de o lege a lui Murphy spunea ca “atunci cand oamenii au libertatea de a face ce vor,sfarsesc prin a se copia unii pe altii”
   Modificarile tale nu au cum sa fie superioare originalului.No offense.Tie cum ti se pare o copie dupa un tablou celebru?

 9. necky nu am incercat sa intrec eu autorul ci sa scriu ceea ce eu simt si vreau. Ca doar de asta scriu;) Nici nu am vrut sa fie superoare originalului, si nu m-am ascuns ca la sfarsit am pus citatul de O. Paler. Deci, e vreo problema?

 10. Pai nu te-ai ascuns ca ti-a zis Dana.Era chiar stupid sa negi dupa ce ti-a zis.Nu e nicio problema, numai ca astept un articol in care sa scrii despre motivatia ta pentru a scrie. Ma intereseaza.E vreo problema?:P

 11. Opaa.. că nu vroiam să iasă chiar aşa 😉 mi-au sărit în ochi respectivele influenţe tocmai pentru că nu le-ai modificat, nu sunt atât de iscusită în a detecta toate preluările.
  ”Am rupt bucăţi,
  bucăţi din inima mea,
  iar unii fără teamă,
  au călcat pe ea,
  nu au ştiut
  s-o preţuiască” (Amelia Magori)
  ”ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu, in realitate e un plans…” (Octavian Paler)
  – nu sunt modificate, mă întrebam unde sunt ghilimelele, atâta tot. N-am contestat capacităţile tale de a-ţi transpune trăirile, dar mi se pare frumos să dăm dovadă de respect pentru cei care au simţit la fel ca noi şi au avut inspiraţia de pune în cuvinte atât de frumoase simţămintele lor.

 12. HOMO HOMINI LUPUS

 13. Imi place foarte mult ce am citit pana acum din ce ai scris ,inca nu am citit tot dar as vrea sa stii ca daca ai fi fost putin mai sensibila ai fi ocolit termenul de “ratat” care l-ai folosit de cateva ori in descrierea unor persoane ce lupta din greu pt a iesi din aceste situaii penibile in care se afla.

  • Mulţumesc frumos Sergiu

 14. oricum meriti mai mult de un pupic :*:*:*:*


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: