Posted by: capshunik | October 3, 2009

Eu, fata fără etichetă!

a533Pentru oameni suntem prea slabi, prea graşi, prea înalţi, prea scunzi, prea tăcuţi, prea vorbăreţi, şi enumerările pot continua fără încetare. Niciodată nu vom fi îndeajuns de buni pentru ei. Niciodată nu se vor opri din comentat, indiferent ce am face. Eu una sunt sigură că dacă ar fi să-i mulţumesc pe toţi…ar trebui să dispar de pe faţa pamântului. Şi al doilea lucru, ar trebui să nu mai scriu. După unii scriu prea superficial, după alţii scriu mult prea pretenţios, sau li se pare că totul este extras de undeva… Asta ar însemna să ma opresc din scris? NU. Nici nu am să o fac. Fie că suntem graşi, fie că suntem slabi, fie că suntem ”urâţi” sau frumoşi… trebuie sa încercăm să nu mai judecăm oamenii după ceea ce arată, ci după ceea ce oferă.

Suntem atât de perfizi, atât de invidiosi, atât de răi, încât dorim să controlăm totul, să judecăm totul şi să etichetăm totul astfel încât nimeni să nu fie mai bun ca noi, să nu iasa cu ceva în evidenţă desupra noastră, că atunci e bai! Dorim să deţinem controlul, să fim superiori, chiar dacă asta înseamnă să ne călcăm în picioare principiile, desigur, dacă le avem şi să-i călcăm în picioare pe ceilalţi, chiar dacă asta ar însemna să distrugem o viaţă şi o familie.  Unde este dragostea pentru semeni? Sau celor evlavioşi, unde ne este iubirea lui Hristos? Unde? În acuzaţii false, vorbe scoase si distrugerea de vieţi? Pentru că dacă este aşa, ”mon cheri” nu doresc să fiu pe placul nimănui. Nu vreau să mă încadrez în nici o categorie. Nu vreau să fiu albă, nu vreau să fiu neagră, nu vreau sa să fiu PSD-istă, PNL-istă, sau să fac parte dintr-un partid. Nu vreau să fiu elevă, muncitoare, studentă sau directoare. Nu vreau să fiu ortodoxă, penticostală, baptistă, budistă, catolică sau orice altă religie, tot ce vreau este să nu fiu ştiută, prezentată ca şi ”fata albă”, ”studenta”, ”fata de culoare neagră” sau oricum altcumva. Eu vreau sa fiu ştiută, prezentată, ca şi ALINA, fata care nu are nici o etichetă, fata care nu are nici o culoare, ci doar EA. Restul sa cunoşti tu, nu să-ţi prezint eu!

Advertisements

Responses

 1. bravo Alina, chiar imi place! 🙂

 2. si totusi faci parte dintr-o categorie. la fel ca si ateii. ei zic ca nu cred in nimic si totusi cred in necredinta lor. oricum esti pe drumul bun in categoria vietii alese. good job.

  http://dreamsformeandyou.blogspot.com/

 3. Te incadrezi in categoria celor care nu vor sa fie incadrati:)))))))))))

 4. De-aia ți-ai pus o poză sexi în articol? Pentru că nu conteză cum arăți????? De ce n-ai pus una normală, fără machiaj și poziție studiată?????? Ipocrită!

  • ada… daca tie ti se pare ca aia e poza secşi…. atunci cineva e mai mult decat superpudic… da` nu dam nume ca nu e frumos.
   ipocrizie? un om daca e frumos si e constient de frumusetea lui e ipocrit ca nu vrea sa fie apreciat/cunoscut doar pentru acest atribut? si subliniez doar-ul.
   mi se pare ca capshunica afirma ca nu vrea sa fie etichetata.
   si te rog data viitoare citeste ceea ce afirma ea:”…trebuie sa încercăm să nu mai judecăm oamenii după ceea ce arată, ci după ceea ce oferă”

   ia` spune-mi daca ar trebui sa te judec ada dupa ce oferi… ce-ar trebui sa zic? invidie? inima stransa? amaraciune?

   hai ca ne-auzim.

 5. De acord cu tine.

 6. PS. te intereseaza link exchange? Daca da, add mad.skillz08

 7. Ce spun eu Ada si ce intelegi tu:) Nu am spus nicicum ca nu conteaza cum arat, ci ca nu vreau sa am etichete. Ca nu vreau sa fiu stiuta drept “studenta”, “fata alba”, si etc…. citeste inca o data si da-ti seama care e …. ipocrita. Eu, ca scriu si cred ce scriu, sau tu ca citesti primele doua randuri si apoi dai comment, neintelegand de fapt care e subiectul postului?

 8. Aaaa da Ada, ma bucur ca-ti plac pozele mele si le-ai remarcat:))))

 9. Ma Ada, crezi ca Alina-i fericita ca-i asa draguta? Fiecare cu defectele lui, nu? Ce-ai vrea, sa se mutileze, sa se imbrace nasol, eventual sa imbatraneasca numai de dragul de a arata ca altii? Nu dam nume… Aia is oamenii sinceri, nu?

 10. Ma Ada….pe tine te-as inveli in etichete…nu conteaza ce scrie pe ele….doar sa nu te mai vada lumea. Esti genu de persoana de care se poate indragosti un surdo-mut care nu vede…daca nu intelegi de ce zi-mi ca iti explic:)))))

 11. si eu vreau sa-i dau apararea Alinei pt ca are dreptate, ce conteaza daca isi pune o poza asa?.. nu e normala? sau care-i faza…se reprezinta..si cand scrie, si in poza, asa ca i’m sorry daca nu-i convine 🙂 si DA alina, tu macar scri ce gandesti, ce gandesti despre o anumita chestie si asa..alti sunt doar spectatori…si meriti sa fi pur si simplu admirata!:*
  Gbu, continua asa, ca esti o fata super:)
  si cine stie..poate intr-o zi o sa ajungi sa scri o carte, sau ceva;))

 12. felicitari pentru tot:*
  Bafta in continuare!

 13. Apreciez mult cum gandesti si cum esti!!!!!! Am citit mai multe articole de-ale tale si sincer, m-au impresionat. Ai talent si mai ales esti foarte sincera, lucru de apreciat la o fata! Ramai asa mereu, chiar daca unde esti, ce traiesti, ce aduna viata in tine, sunt lucruri care sa schimba, astfel vei reusi sa fi TU INSATI, simplu… ALINA!!!! FELICITARI!!! Respectele mele!!!

  • Multumesc mult Horatiu:) Apreciez

 14. Eu sunt Cel ce Sunt a spus Iisus, iar noi nu suntem cu nimic mai putin ! Doar ca nu stim asta inca, si vrem sa parem altfel.

 15. … si totusi tu nu esti fata fara culoare, ci te definesti singura ca fiind capsunika cea care scrie fain pe un blog facut ca sa vada lumea ca esti altfel, nu-i asa ? Daca nu, de ce blog ? De ce scrii ?
  Desi afirmi ca ai vrea sa nu ai nici o eticheta, etalandu-ti astfel aparenta modestie, te contrazici prin tocmai ceea ce faci.
  Probabil ca nu-ti place ce spun acum, iar comentariul meu va astepta moderarea mult si bine, dar am tinut sa-ti atrag atentia asupra acstui aspect periculos pentru un suflet ce se vrea cu sinceritate liber si elevat.

  • Scriu pentru ca asta e talantul meu. Punct

 16. Pentru oameni suntem prea slabi, prea graşi, prea înalţi, prea scunzi, prea tăcuţi, prea vorbăreţi, şi enumerările pot continua fără încetare. Niciodată nu vom fi îndeajuns de buni pentru ei. Niciodată nu se vor opri din comentat, indiferent ce am face. Eu una sunt sigură că dacă ar fi să-i mulţumesc pe toţi…ar trebui să dispar de pe faţa pamântului. Şi al doilea lucru, ar trebui să nu mai scriu. După unii scriu prea superficial, după alţii scriu mult prea pretenţios, sau li se pare că totul este extras de undeva… Asta ar însemna să ma opresc din scris? NU. Nici nu am să o fac. Fie că suntem graşi, fie că suntem slabi, fie că suntem ”urâţi” sau frumoşi… trebuie sa încercăm să nu mai judecăm oamenii după ceea ce arată, ci după ceea ce oferă.

  Suntem atât de perfizi, atât de invidiosi, atât de răi, încât dorim să controlăm totul, să judecăm totul şi să etichetăm totul astfel încât nimeni să nu fie mai bun ca noi, să nu iasa cu ceva în evidenţă desupra noastră, că atunci e bai! Dorim să deţinem controlul, să fim superiori, chiar dacă asta înseamnă să ne călcăm în picioare principiile, desigur, dacă le avem şi să-i călcăm în picioare pe ceilalţi, chiar dacă asta ar însemna să distrugem o viaţă şi o familie. Unde este dragostea pentru semeni? Sau celor evlavioşi, unde ne este iubirea lui Hristos? Unde? În acuzaţii false, vorbe scoase si distrugerea de vieţi? Pentru că dacă este aşa, ”mon cheri” nu doresc să fiu pe placul nimănui. Nu vreau să mă încadrez în nici o categorie. Nu vreau să fiu albă, nu vreau să fiu neagră, nu vreau sa să fiu PSD-istă, PNL-istă, sau să fac parte dintr-un partid. Nu vreau să fiu elevă, muncitoare, studentă sau directoare. Nu vreau să fiu ortodoxă, penticostală, baptistă, budistă, catolică sau orice altă religie, tot ce vreau este să nu fiu ştiută, prezentată ca şi ”fata albă”, ”studenta”, ”fata de culoare neagră” sau oricum altcumva. Eu vreau sa fiu ştiută, prezentată, ca şi ALINA, fata care nu are nici o etichetă, fata care nu are nici o culoare, ci doar EA. Restul sa cunoşti tu, nu să-ţi prezint eu!

  Ce ai scris tu aici aproape identic sau mai bine zis cu acelasi inteles am scris eu intr-un document din calculator in care imi mai scriu trairile si ceea ce simt cu adevarat despre viatza si tot ce cuprinde ea. Bravo !!! ma regasesc si nu sunt singur care simte asa

 17. Dupa cum ai scris si vad ca faci referire la credinta de mai multe ori sau de cate ori prinzi momentul imi dau seama ca esti o fata cu credinta si ai pomenit de Hristos in acest articol si ma bucur dar nuca as crede in HRISTOS ca si fiu a lui dumnezeu la propriu pt ca nu cred asa ci credinta mea ca el se poate numi un fiu al lui Dumnezeu prin faptele pe care le-a facut si nu faptele ca a inviat morti sau ca a preschimbat apa in vin ,nu la faptele miraculoase in care nu cred ci la faptele omenesti si vorbele spuse de el care au ramas ca moto-uri si exemple pentru noi atunci cand dam sa gresim si ne oprim gandindu-ne cat de pline de adevar ii sunt exemplele. (cel fara de pacat sa arunce primul piatra)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: