Posted by: capshunik | October 9, 2009

Knockout dintr-un foc!

a386 Oamenii când se plictisesc, au chef să se certe, să facă ceva numai ca să iasa din starea lor. În general şi sunt sigură că şi vouă vi s-a întamplat foarte des, când ne este lumea mai dragă apare cineva care începe să ne facă viaţa amară. Încearcă să ne transmită sentimente de nemulţumire personală, de frustrare, de nereuşită şi chiar de vinovăţie. Şi eu am aflat un secret. Este mai greu de urmat dar… se poate!

Când o persoană începe să se ia de tine fără motiv şi ajunge să te irite la maxim, în loc să începi să ţipi, să arăţi că eşti deranjată, sau sa-ţi imaginezi cum ar fi să-i aplici o palmă persoanei respective, mai degrabă taci, ascultă şi apoi zâmbeşte. Spune-i calm: ”Înţeleg cum te simţi şi tu ai dreptate în totalitate”. Şi zâmbeşte. Ştii care va fi reacţia lui viitoare? Va fi perfect dezarmat, zăpăcit şi va crede că nu a auzit bine. Abia atunci l-ai făcut knockout din doar câteva cuvinte şi un zâmbet dezarmabil. Aşa că scenariul s-a schimbat. În loc să apari tu, roşie la faţă de nervi, cu venele umflate de parcă ai mult prea mult sânge şi cu spume la gură, persoana cealaltă va fi derutată, confuză, se va uita ca tâmpul la tine cu ochii ieşiţi din orbite şi urechile ciulite,  şi în cel mai rău caz se va enerva şi mai tare. Singur desigur. Că doar tu întruchipezi calmul perfect, nu?:)

Lucrul cel mai rău şi oribil pe care poţi să-l faci unui duşman este…. să-i fii prieten! Atunci, a ramas fără nici o armă şi în sfarşit te vei putea uita la el, vei face celebrul gest cu degetele ca şi cum l-ai împuşcat, vei sufla fumul invizibil de pe arma ta invizibilă şi vei spune zâmbind şi nonşalant: ”Knockout!”

Advertisements

Responses

  1. mai este varianta aia in care “dusmanul” e prea prost sa-si dea seama ca tu nu reactionezi la prostiile lui doar pentru ca nu-ti pui mintea cu el, si iti interpreteaza comportamentul ca unul slab, si atunci continua mai violent cu atitudinea lui

  2. nu prea cred ca daca ii zambesti in fata atunci cand e nervos te va interpreta ca unul slab:) Asta e dovada de curaj, crede-ma

  3. zambetul si atitudinea descrisa, sunt intr-adevar dezarmante. insa nu si cand ai de-a face cu un nesimtit/dusman/nesuferit de profesie {:

  4. Si mie mi s-a intamplat sa simt nevoia sa ma cert atunci cand sunt plictisita… vezi, ce nu face omul? 🙂

  5. Daca tactica asta ar merge la talhari si/sau violatori cred ca ai lua premiul Nobel pentru pace :)). Acum serios vorbind este si posibilitatea ca persoana nervoasa sa se enerveze si mai tare daca ii dai dreptate si zambesti, persoana respectiva presupunand ca iti bati joc de ea, si astfel nu ai facut decat sa torni gaz pe foc.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: