Posted by: capshunik | October 9, 2009

Vreau ca să vreţi!

DSC_2243Îmi vreau drepturile!  Vreau ca de acum înainte să am dreptul să trec liniştită pe trecerea de pietoni fără să se uite domnul ”ma grăbesc” la mine chiorâş şi sa ambaleze motorul.  Eu ştiam că am evoluat, că suntem o ţară la standarde europene. Vreau să îmi primesc restul în lei, nu în gumiţe. Sunt curioasă dacă i-aş duce 20 de ”gumiţe” şi i le-aş pune pe tejghea spunând că vreau un suc cum ar reacţiona. Dacă ea are drepturi, eu ca şi cumpărător cu atât mai multe ar trebui să am.   Vreau să mă uit liniştită printre rafturile magazinelor fără să stea cineva după fundul meu de parcă tocmai am evadat de la puşcărie şi am de gând sa iau tot ce prind, şi să fiu întrebată o dată la jumătate de minut dacă pot fi ajutată cu ceva. Cumva majoritatea vânzătoarelor suferă  de Alzheimer şi nu ştim noi?

Vreau să merg pe stradă liniştită, fară să stau cu stresul că pot fi atinsă de ”flegmele” ”domnilor” care scuipă pe jos. Vreau să pot să ascult natura şi forfotul lumii, fără să fiu nevoită să aud tot felul de înjurături ca pe maidan. Vreau să ma uit la televizor împreună cu nepoţelul meu, fără să stau cu inima cât un purice la orice secvenţă, care automat devine ori violentă, ori cu tentă sexuală.

Şi nu în ultimul rând vreau ceea ce doriţi şi voi. Şi anume să ne respectăm unii pe alţii.

Advertisements

Responses

 1. buna alina.
  si eu vreau aceleasi lucruri ca si tine,si vreau sa fiu respectata la locul de munca,vreau respect in mijlocul de transport in comun.

 2. citeste Orasul soarelui de Tommaso Campanella si ai sa vezi ce isi dorea si el.
  eu zic sa lasam vrutul si sa ne apucam de “facut”-ul, pentru ca lumea e perfecta asa cum e ea, defecta. e la fel ca si ordinea in haos. ce zic eu nu inseamna resemnare ci a vedea realitatea asa cum e.
  cuvintele banale “lumea are nevoie si de prosti” rezuma totul. altfel daca nu ar fi existat lucrurile alea, despre ce ai mai fi scris articolul? 🙂

 3. pentru romania, ceea ce iti doresti tu, este o utopie. pentru ca asta se trage din lipsa de cultura, si acum, cu toate mijloacele de comunicare ultra rapide, si graba in care toata lumea isi traieste viata, putini, foarte putini, isi mai fac timp sa citeasca, sa se ocupe de nivelul lor de cultura.

 4. ar fi prea utopic…Rai pe pamant nu exista 😉

 5. ee, au si romanii defectele lor ;))

 6. Eu vreau astia de la 3D Realms sa scoata Duke Nukem Forever :). Sincer nu ma deranjeaza enorm ca ma claxoneaza pe trecerea de pietoni (ma deranjeaza mai mult daca ma calca pe trecere sau prin orice alt loc 🙂 ), ca imi dau restul in gume ce mai conteaza ca eu arunc cu mii euro in stanga si in drepta :P, la magazin poate sa stea dupa fundul meu mult si bine ca in timpul ala “colegii” mei fura destul si pentru mine :)))), pe jos am mai multa grija sa nu calc in rahat decat scuipat, si nu iti face griji daca nepotelul are calculator si internet deja stie multe despre “multe”.

 7. Salut!Citesc blogul tau de ceva timp si imi place foarte mult,insa e prima data cand scriu un comentariu.Felicitari si multumesc pentru tot ce scrii.Ma regasesc in multe din postarile tale.Imi fac zilele mai frumoase.Imi place cum suna ideea cu 20 de gumiţe:)).Geniala.Ar fi interesant sa o punem candva in aplicare.O seara placuta!
  Ilinca,o noua cititoare:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: