Posted by: capshunik | November 8, 2009

Eşti tu cu adevărat fericit?

Toată ziua eşti în permanentă activitate. Îţi menţii timpul ocupat. Seara, ieşi cu prietenii. La discotecă, la băut, sau pur şi simplu la o poveste. Când vii acasă, eşti mahmur sau prea obosit ca să te mai gândeşti la altele şi te trânteşti în pat. În cel mai bun caz, te şi schimbi in pijamale.
Dar… ai stat puţin să îţi pui întrebarea dacă eşti tu cu adevărat fericit? Te-ai întrebat care sunt lucrurile care te fac cu adevărat fericit pe tine? Ori îţi umpli timpul cu lucruri fără de folos ca să poţi uita golul din inima şi din viaţa ta? Ca să uiţi că eşti nefericit şi nimic nu te împlineşte, te prefaci doar că eşti fericit.
Degeaba zâmbeşti şi păşeşti ţanţoş. Degeaba ieşi cu prietenii şi te distrezi. Degeaba munceşti până când cazi lat. Totul degeaba. Goană după vânt. Pe alţii poate îi poţi minţi, dar pe tine nu. Când ajungi acasă numai tu ştii golul care domneşte. Numai tu ştii cât de trist eşti şi cât de amar e de fapt zâmbetul tău. Ai de gând ca toată viaţa să trăieşti într-o permanentă minciună? Să-i minţi pe cei din jur şi pe tine însuţi? Nu te-ai întrebat de ce tot timpul eşti agitat, de ce nimic nu te mulţumeşte şi parcă vrei tot mai mult?
Opreşte-te din alergarea ta… şi pune-ţi sincer întrebarea: ”Sunt eu cu adevărat fericit?”

Advertisements

Responses

 1. Mai bine nu iti pui intrebarea asta. S-ar putea sa fii dezamagit/a de raspuns si sa iti piara cheful de viata.

 2. hm… Mitza atunci inseamna ca daca ocolesti intrebarea, nu esti cu adevarat fericit:D

 3. Pai ar fi ciudat ca un om sa nu stie daca e fericit sau nu…
  O intrebare e nascuta din incertitudine..Chiar si omul care incearca sa-si ascunda nefericire…stie ca este nefericit.

 4. de mult timp nu mi-am mai pus intrebarea asta. sunt bine asa cum sunt.

  am momente fericite si momente mai putin fericite…

 5. deci fericirea asta absoluta nu prea exista – ea e creata din fericiri mai mici care sunt efecte ale unor evenimente, fapte, reusite, etc.. sa zici ca esti un om fericit e cam subiectiv – diferenta e in modul in care percepe fiecare viata… sau nu?

 6. esti tu cu adevarat fericit?…fara efort nu exista fericire, fara ca tu sa oferi ceva, cat de mic, nu te poti numi fericit…si daca tu crezi ca esti fericit si toti din jurul tau sunt cu moralul la pamant si nu se intrevede nici macar o umbra de fericire pe fata lor, in scurt timp vei afla ca nu ai definit bine fericirea si esti mai trist decat cei din Jurul tau… Si totusi Ce ce fericirea? Esti fericit cu adevarat atunci cand Fericirea face parte din tine…esti tu fericit cu adevarat? :)….buna intrebare:D

 7. Si daca reusesc sa fiu feticit, cu siguranta atunci cand imi pun intrebare, voi gasi motive de nefericire. Asa ca eu zic sa inlocuim intrebarea SUNT FERICIT si afirmatia TRAIESTE CLIPA!

 8. Ioan 15:11 “V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, şi bucuria voastră să fie deplină. ”
  Cred ca nu putem fi cu adevarati fericiti decat atunci cand Dumnezeu e fericit pentru noi, iar noi putem simti asta.

 9. As dori sa scrii si solutia la a fi fericit! Ma gandesc ca daca esti o fata care a luat de curand botezul trebuie sa stie si sa dea solutia. Astept raspuns cat de curand.

 10. intrebariile pe care ti le pui…sunt cu adevarat corecte…dar se poate sa fii fericita…citeste cea ce am scris eu:*poate te face sa te simti mai bine:*

 11. Eu sunt foarte fericita!! De ce? Pentru ca am doua maini, doua picioare, doi ochi, nas, gura.. sunt sanatoasa si frumoasa! Am parinti si am un frate pe care ii iubesc enorm de mult si care ma iubesc si ma sustin in toate! Iubesc si sunt iubita!! Sunt fericita!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: