Posted by: capshunik | November 16, 2009

Cum îţi clădeşti, aşa sfârşeşti.

Strângi comori pentru viaţa ta. Strângi comor pe Pământ. Te zbaţi să ai ce e mai bun în viaţă şi permanent eşti într-o vânătoare continuă. Da, vânătoare. De comori. De bani. De faimă şi de avere. Ai, ai şi nu-ţi ajunge. Vrei mai mult şi tot mai mult. Abia îţi faci o familie şi aia pe fugă. Din 24 de ore, 18 eşti la servici, 4 dormi şi 2 le petreci stresându-te pentru ziua de mâine. Şi după ce ai adunat mult, stai permanent într-un stres continuu ca să nu le pierzi. Ai o viaţă ocupată de gânduri negre, de îngrijorări şi plină de stres.
Şi cu ce folos? Ca să nu-ţi vezi copii crescând? Să nu ştii când le-a ieşit primul dinţişor? Să nu vezi când face primul pas? Sau să nu-ţi vezi minunata soţie când zâmbeşte, plânge sau se joacă împreună cu micuţii? Dar în schimb… ştii când vine primul transport cu marfă, ştii când trebuie mărite şi micşorate o salariile, ştii când muncitorii sunt mulţumiţi sau nemulţumiţi.
Pierzi o mare parte din viaţă. Oare la asta să se rezume totul? Să strângi bani cu lopata, să nu ai timp să te bucuri de ei, ca în final să mori nefericit de o boală de inimă? Nu toţi oamenii trăiesc la fel, dar toţi sfârşesc la fel. Sub pământ. Şi el nu ţine cont dacă ai fost bogat sau sărac. Dacă ai trăit viaţa sau nu. Tot putrezeşti.

Advertisements

Responses

  1. mai trist e ca…buna parte din cei ce-si vad copiii crescand si se “bucura” de viata, tanjesc dupa un job banos care sa le fure timpul si viata…

  2. Cunosc persoane care lucreaza noaptea si ziua pana la amiaz, au doua job-uri si bani multi dar nu sunt fericiti si ar vrea sa aiba mai mult. Dar Domnul Isus a zis :”daca aveti ce manaca si cu ce va imbraca va este deajuns.”

  3. Din pacate,in goana dupa bani, nu mai realizezi toate astea.

  4. Foarte frumos continutul dar cam dur finalul…Insa asta este realitatea si multi nu o vad….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: