Posted by: capshunik | November 18, 2009

Semnat, Moartea

Dragă omule,

Probabil când ai văzut de la cine ai primit scrisoarea ţi-a îngheţat şira spinării. Pentru început nici nu ai vrut să o citeşti, ai mers cu ea drept spre foc. Dar te-ai răzgândit. Ori m-ai considerat prea importantă pentru a mă citi, ori invers.
Am privit la tine în ultimul timp. Mi s-au dat ordine ca să mă pregătesc să te iau. Zi de zi te trezeşti de dimineaţă, mergi şi te speli, mănânci şi ieşi din casă. Oare nu ai uitat ceva? Nu contează, continui să te urmăresc pe parcursul zilei, poate că îţi vei aminti. Ajungi la servici, îţi bei cafeaua, razi cu ceva colegi, munceşti şi apoi ieşi în oraş. Afară e o zi superbă. Mă gândeam că acum îţi vei aminti. Dar, nu. Ai continuat ziua într-un mod destul de plăcut, apoi te-ai întors acasă. Casa era goală şi călduroasă. Te-ai cuibărit în pat şi ai început să citeşti. Priveam cu speranţă spre tine. Poate, poate. Dar te-ai ridicat din pat şi ai mers şi te-ai uitat la un fim. Mai apoi, ai ieşit pe terasă. Noaptea era perfectă. Stelele luminau şi se auzea ciripit de păsărele. Totul domnea în linişte. Ai închis ochii şi ai inspirat adânc. Acum mă aşteptam să te aud şoptind. Dar m-ai speriat. Brusc ai mers spre patul tău. Te-ai pus pe genunchi şi am zâmbit fericită. Nu ai uitat.  Ţi-ai amintit. Dar nu mică mi-a fost mirarea, când am realizat că de fapt te-ai aplecat să iei o şosetă de sub pat.                 
Te-ai cuibărit în patul moale şi ascultai muzică în surdină. Atunci , am trimis spre tine gânduri. Gânduri despre moarte, suflet şi inimă. Dar tu ai căscat plictisit, te-ai întors pe cealaltă parte şi ai adormit. Asta era noaptea în care eu trebuia să te iau. Dar m-am îndreptat nervoasă spre cer şi am zis clar şi răspicat că refuz să iau de pe pământ un om deja mort. Mort spiritual. Nu am decăzut atât de jos. Am şi eu mândria mea. Dar ai grijă, data viitoare nu se ştie dacă vei mai avea acelaşi noroc. S-ar putea ca însuşi stăpânul tău să vină după tine. Deja ţi-a pregătit un loc la călduţ. Foarte călduţ. Fierbinte chiar.
Semnat,
Moartea

Advertisements

Responses

 1. scuza-ma ca iti spun dar cteodata o critica e mai buna decat o mie de laude(si ai din astea peste tot)..articolele tale sufera de o oarecare superficialitate. adica nu poti vb de moarte spirituala in 10 randuri..si abordare e un pic.superficiala//parerea mea:)

  • eu cred ca poti vorbi de moartea spirituala si printr-un singur cuvant: PACAT

 2. Eclesiastul 11, in special versetul 9

 3. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
  Aici e si moarte spirituala si dragostea lui Dumnezeu si tot ce vrei. Nu cred ca sunt superficiale articolele, sunt autentice, simple si provocatoare. Dumnezeu sa lucreze prin ele!

 4. Noa ce sa zic, is mort spiritual ca nu ma rog. Ramane sa-mi ceri a face matanii zilnic.

  • In nici un caz dragul meu:) Chiar te rog sa NU faci nici o matanie:) Si esenta era faptul nu ca era mort spiritual ca nu se ruga, ci era mort spiritual pentru ca nu avea nici o legatura cu Dumnezeu. Stii, cand ne lasam cuprinsi de viata, uitam de aceste lucruri:) Si, nu cer nimanui nimic:D

 5. Putea să facă multe alte lucruri de fapt, şi nu le-a făcut. Că s-a insistat pe creştinătate şi pe cât îi place Morţii un cult dintr-o mie de pe planetă…este altă problemă.

  Sunt de acord totuşi că a nu crede în Dumnezeu nu este un semn de moarte spirituală, însă nici ceea ce a făcut acel om întreaga zi nu este semn de a fi viu.

  Un An Nou Fericit!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: