Posted by: capshunik | December 19, 2009

De ce eşti tristă?

Se uita la mine cu ochii mari albaştri şi părul blond aranjat frumos în bucle. Avea o curiozitate copilărească în sclipirea privirii ei. S-a îndreptat spre mine, şi-a dat cu mânuţa ei mică firele de păr de pe faţă, care o deranjau şi printre cei câţiva dinţişori ai ei, mi-a zis grav şi apăsat:

– Ştii, ar trebui să fii mai felicită tu!

M-am oprit din muncă şi m-am uitat la ea pe sub ochelari. Ceva din făţuca aceea de îngeraş mă făcu să zâmbesc. I-am luat mânuţa mică şi durdulie în mâinile mele, m-am uitat serios în ochii ei şi am întrebat-o:

– Ce te face să spui asta? Eu sunt fericită.

Fetiţa, contrariată şi-a smuls mânuţa, şi-a pus mâinile în şold şi s-a uitat la mine încruntată.

– Pe mine nu mă păcălesti. Spune-mi unde e luminiţa ”aţea” care sclipea la tine ”aiţi”, în ochi când elai felicită?

Şi şi-a întins degeţelul spre ochii mei, arătându-i acuzator. Stupefiată, am privit în jos spre acea mână mică de om şi am realizat că m-a citit mai bine ca oricine altcineva. O lacrimă şi-a făcut cale printre gene. Am şters-o fugitiv, am privit spre îngeraşul din faţa mea şi i-am zâmbit. Fetiţa, a venit şi m-a îmbrăţişat şi mi-a spus la ureche:

– Nu contează să stii. Nu fi tlistă. Eu te ”ubesc” şi aşa.

Mi-a ”aplicat” pe obraz două buze moi şi fragede, s-a uitat la mine jucăuş şi a ieşit fugind din cameră.

Săraca, nu ştia că în urma ei a lăsat o inimă cercetată şi trezită la viaţă.

Advertisements

Responses

  1. copii vad cel mai bine … noi oameni mari suntem prea cu capul pe sus , prea indiferenti sa observam astfel de sentimente care se pot citi in ochisorii cuiva … suntem prea incapatinati ca sa fim induplecati de astfel de sentimente puerile sau copilaresti, suntem niste simpli roboti care am uitat de copilul din noi … am uitat de noi de visele noastre … de tot ce speram candva!
    uitam de acele lucrui mici si simple … uitam sa fim fericiti, uitam sa speram si sa luptam pentru idealurile noastre, sa luptam pentru noi, uitam sa zambim! Atunci cand privim in ochiori persoaneleor din jur cand mergem pe strada in privirea lor se poate simti singuratate si indiferenta, o durere care ii face sa tina capul plecat sa nu vada decat raul din jurul lor ingonrand faptul ca sunt si lucruri frumoase dar ei sunt prea orbi ca sa le vada…

    Citind cuvntele de mai sus mi-au adus in minte unele stari ale mele pe care le-am avut cand am scris unele file din jurnalulde drm cum ar fi: “Lacrimi … in noapte!”, “Stelele sunt pe cer, si cerul este sus, iar noi suntem jos.”, “Multumesc!” si “Inceput de octombrie…” Toate acestea au fost scrise din inima si ma bucur ca mai sunt persoane care sa scrie cu inimioara asa cum am vazut mai sus … mi-ai adus un zambetel in aceasta seara si iti multumesc pentru el … asa ca de la un strain necunoscut la altul! 😉

  2. Copiii reusesc sa vada ceea ce noi, adultii, nu mai putem vedea. Si ne dau, de cele maimulte ori, lectii de viata pe care nu le intelegem.

  3. 😦 mi`au dat si mie lacrimile …

    este adevarat, copiii mereu vad cu adevarat ce este in sufletul nostru…ne cunosc cand suntem fericiti sau trsiti :(..

  4. […] Ilioi – De ce esti trista ? […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: