Posted by: capshunik | December 28, 2009

Sentimentele sau raţiunea?

Eşti un om raţional sau un om sentimental? Eşti omul care face totul cu cap şi atât? Sau poate eşti omul care se lasă ghidat numai după sentimente. De multe ori stăm şi ne gândim ce este mai bine. Să fim raţionali sau… sentimentali? Să ne lăsăm purtaţi de val sau să nu visăm deloc? Să ne omorâm visele?
Oare cum e mai bine? Cum ar trebui să fim? Sunt întrebări cu care se confruntă lumea în ziua de azi. Eu una ştiu că nu vreau să fiu raţională. Nu vreau să fiu aşa pentru că vreau să simt, vreau să pot iubi, vreau să mă bucur de lucrurile făcute pentru că aşa am simţit nu pentru că aşa trebuie. Dar nu vreau să fiu nici sentimentală. Nu vreau ca zi de zi inima să mă doară pentru că persoanele din jur mă fac să sufăr. Nu vreau ca zilnic să visez cu ochii deschişi ca mai apoi să mă izbesc de peretele dur al realităţii. Dar oare sunt sentimentele mai bune? Sau raţiunea învinge? Tot ce ştiu este că : ”omul care nu este stăpân pe sine, este ca o cetate surpată şi fără ziduri.” Totuşi… inima sau creierul?

Advertisements

Responses

 1. Inima, bineinteles. Prefer sa simt decat sa gandesc si sa raman rece. E mai frumos sa iubesti decat sa-ti refuzi dorinta de a simti, dori, atinge.

 2. Este bună raţiunea, dar fără sentimente suntem “la furat “cu viaţa…

  Gânduri din cele mai bune!

 3. Si daca le faci pe amandoua? Suntem oameni, avem puterea ratiunii SI puterea sentimentelor in acelasi timp. NU cred ca te poti axa pe una din ele si sa fi implinit ca om. Calea de mijloc e adevarul, cica 🙂

 4. I read a few topics. I respect your work and added blog to favorites.

 5. interesant….:)
  se spune sa nu luam niciodata decizii cand ne lasam influentati putin de sentimente, in decizii cred ca ar trebui sa fim un pic mai rationali, iar in restul vietii cu totul sentimentali chiar daca de multe ori avem de suferit cam mult, din cauza sentimentelor. Oricum pe ambele parti avem de suferit…..
  Chiar daca pun inainte ratiunea nu am putea trai fara sentimente….. am fi monstrii

 6. […] Ilioi – Sentimente sau ratiunea ? […]

 7. Sentimentele şi raţiunea merg de obicei mână-n mână în mod egal, dar nu sunt de acord ca raţiunea să distrugă viese, nu acesta este rostul ei şi visele sunt probabil cele mai importante.

  Cât despre om, poate clădi el cetatea şi zidurile aşa cum consideră mai bine, şi cu siguranţă la poate controla dacă se străduieşte şi dacă este sau devine destul de puternic 😉


 8. Sentimentele ŞI Raţiunea.

  “…cei doi vor fi una” (Matei 19:4-5)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: