Posted by: capshunik | January 1, 2010

Gelozia şi posesivitatea

Am fost întrebată dacă gelozia şi posesivitatea sunt semne de iubire. Oare chiar sunt? Depinde în ce măsură şi depinde de la ce persoană vin aceste sentimente.
Gelozia şi posesivitatea sunt într-o formă sau în alta asemnănătoare. Ambele ţin captivă persoana iubită, o leagă cu lanţuri. Zi de zi persoana iubită este suspicioasă, bănuitoare şi nu suportă să te ştie altundeva, decât lângă ea. Şi tu, zi de zi, te macini cu întrebări de genul: ”Oare nu îi inspir încredere?, Oare nu mă iubeşte?, Oare am greşit cu ceva?”. Astfel, relaţia se consumă ca un chibrit aprins şi ţinut în mână. Repede, usturător şi pentru totdeauna. Şi tot ce rămâne… e cenunşă, scrum.
Sau poate că exact acelaşi exemplu de relaţie l-a avut de la părinţi. A crescut în mediul în care unul din părinţi tot timpul îl verifica pe celălalt, nu avea încredere şi adesea, erau certuri în căminul acestora. În acest caz, comunicarea nu ştiu cât de multe roade va da.
Oricare ar fi motivele, dacă iubeşti, deşi e greu să înduri zi de zi să fii verificată, poate, specific POATE, că veţi reuşi să treceţi şi peste aceste obstacole. Pentru că ori te iubeşte prea mult dacă e aşa, ori aşa a fost crescut.

Advertisements

Responses

 1. Lasă o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea Anului Nou să te lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru tine o punte spre ceva mai bun, mai luminos.
  Anul Nou să-ţi dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate pentru tine şi familie.
  Tot ce îţi este de folos să se realizeze şi nimic să nu-ţi înnoureze “cerul” senin al vieţii!

  LA MULŢI ANI!

 2. Comunicarea da roate de cele mai multe ori. Chiar si in cazul de fata.

  Probabil daca i-ai aminti de fiecare data cand ai ocazia ca poate avea incredere in tine indiferent de circumstante, daca l-ai intreba motivele pentru care este atat de posesiv si gelos si daca ati cauta, de comun acord, o cale de iesire, totul s-ar rezolva.

  Decat sa lasi paiul sa arda pana ramane doar cenusa, nu mai bine nu-l mai aprinzi sau il stingi tu inainte?

 3. Intr-o relatie unde exista maximul de gelozie si posesivitate, acolo dragostea nu isi poate face loc. Eu ma refeream la gelozia si posesivitatea redusa care poate aparea de exemplu la fata, pe motiv ca baiatul se uita lung la o alta fata de pe celalalt trotuar. Deci, gelozia si posesivitatea in cantitati MICI MICI MICI pot fi considerate semne ale iubirii? 🙂

  • Depinde in ce situatie. Daca te referi ca ai un prieten bun si esti geloasa cand se uita la alta fata, si esti curioasa daca asta inseamna ca il iubesti sau ca ti-ar place sa fie iubitul tau, depinde. Poate fi asta sau, poate fi faptul ca iti place ca tu sa fii in centrul atentiei si ca tu sa fii cea placuta si nu cealalta. Poate fi si orgoliul. Aici e o sabie cu doua taisuri:)

 4. Sunt inevitabile şi astfel de momente. Totul este să nu devină obsesive, atunci este mult mai complicat. Multe relaţii s-au cufundat în uitare tocmai din cauza geloziei sau a posesivităţii… Aha, ia uite cine a fost pe-aci înaintea mea, iubita Geanina!!! Ea poate să confirme că nu sunt gelos, ha, ha!!!

 5. iubirea adevarata este aceea care deschide orizonturi si noi limite si nu cea care inchide

 6. e o iubire, dar e o iubire imatura :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: