Posted by: capshunik | January 17, 2010

Unde eşti?

Te caut de-o veşnicie. Merg pe stradă şi mă uit curioasă la fiecare persoană în parte. Privesc şi mă întreb: ”Oare, tu să fii?”. Mai apoi, încerc să aflu răspunsul. Mi s-a spus că dragostea nu se vede, ci se simte.Atunci, închid ochii şi aştept. Vântul care bate, oare el îmi va spune unde e? Sau poate că îmi va spune susurul de izvor. Privesc insistent în apa lucie a lacului. Poate că…ştie. Mă aşez într-un colţ retras. Trece un om, mai trece unul. Inima îmi tresare de câteva ori. ”Oare, tu eşti?” Încep să alerg. Răsuflarea mi se taie şi gâtul mă ustură. Dar eu alerg tot mai repede. Poate că aşa, te voi găsi. Dar…nu. Lacrimi de deznădejde îmi curg pe faţă. Printre suspine, şoptesc întrerupt: ”Eu, eu vreau dar, nu reuşesc să te găsesc. Iartă-mă!”. Şi lacrimile amare curg. Pentru că vreau să te găsesc. Oh, unde eşti tu, dragoste mult aşteptată? Dar…ce se aude? Ascult şi… aud şoptind mai multe suflete: ”Unde eşti?Unde eşti?” Bietele suflete. Şi ele caută acelaşi lucru. Sufletul meu, atunci, încearcă să acopere vocile celorlalte şi strigă cu pasiune: ”Dar, UNDE eşti?”

Advertisements

Responses

 1. parca barbatzii nu simt aceeashi nevoie
  numai ca asha reactzioneaza ei
  se ascund pentru a nu fi ranitzi

 2. MIRCEA CARTARESCU – Când ai nevoie de dragoste

  când ai nevoie de dragoste nu ţi se dă dragoste.
  când trebuie să iubeşti nu eşti iubit.
  când eşti singur nu poţi să scapi de singurătate.
  când eşti nefericit nu are sens să o spui.

  când vrei să strângi în braţe nu ai pe cine.
  când vrei să dai un telefon sunt toţi plecaţi.
  când eşti la pământ cine se interesează de tine?
  cui îi pasă? cui o să-i pese vreodată?

  fii tu lângă mine, gândeşte-te la mine.
  poartă-te tandru cu mine, nu mă chinui, nu mă face gelos,
  nu mă părăsi, căci n-aş mai suporta încă o ruptură.
  fii lângă mine, ţine cu mine.

  înţelege-mă, iubeşte-mă, nu-mi trebuie partuze, nici conversaţie,
  fii iubita mea permanentă.
  hai să uităm regula jocului, să nu mai ştim că sexul e o junglă.
  să ne ataşăm, să ajungem la echilibru.

  dar nu sper nimic. nu primeşti dragoste
  când ai nevoie de dragoste.
  când trebuie să iubeşti nu eşti iubit.
  când eşti la pamânt nici o femeie nu te cunoaşte.

  • daca citesti cateva posturi mai jos…. si eu am scris aceasta poezie in post la mine. Pur si simplu… o ador pentru cat adevar contine!

   • N-am apucat sa-ti citesct toate posturile, si nici n-am observat ca versurile au mai fost postate pe blogul tau. In fine..

    Bafta.

 3. P.S. “Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta, se iubeşte pe sine însuş”.

 4. cand merg pe strada obisnuiesc sa ma uit in ochisorii domnitelor, sa studiez reactia lor si desi de cele mai multe ori vad doar capete plecate si triste se mai intampla si uneori sa mai am unele reactii. De cele mai multe ori cand vede ca o privesc se uita in alta parte in acelasi timp privind cu coada ochiului, alteori apleaca capul. Din ce in ce mai multe fete palide si triste in jurul nostru si ma intreb oare noi oameni in aglomeratia si indiferenta noastra de ce nu mai avem puterea sa ne mai si uitam in jurul nostru?… sa ne oprim pentru o clipa din aceasta agitatie si pur si simplu sa prvim!
  Desigur primesc tot felul de reactii insa se mai intampla sa am si unele reactii mai speciale… chiar anul trecut pe la mijlocul lui decembrie venind din spre studenteasca in apropriere de semafor am primit un raspuns la privirea si zambetul meu care mi-a facut ziua mai frumoasa si anume o necunoscuta mi-a raspuns la fel cu un zambetel 🙂 si acele cateva secunde cand drumurile noastrea s-au intersectat au capatat o importanta care mi-ar fi greu sa o descriu prin niste simple cuvinte. Cate ganduri cate trairi ne-au trecut prin minte la amandoi in acel scurt moment greu mai poate fi egalat … dar macar am ramas cu acel zambet pe buze si de ce nu acel strop de care avem nevoie cu totii care sa mai aline nitel flacara sperantei.
  Am si o recomandare sa iti fac sa privesti filmuletul urmator, pote ti se va parea interesant 😉 :

  • hm…datorita tie, am sa zambesc fiecarui om de pe strada:)

 5. Movi, cand ai sa mai cresti, ai sa intelegi ca un astfel de zambet, de care povesteai – si in modul in care povesteai -, nu se lasa pierdut…
  Cred ca nu te-ai gandit doar odata la: ce s-ar fi intamplat daca ti-ai fi luat barbatia in piept, si te-ai fi dus la ea si ai fi invitat-o politicos, la o scurta cafea, sau orice alta varianta care ti-ar fi venit in cap atunci. Daca, va mai exista “o alta data, cu o alta fata”, stii mai bine ce vei avea de facut.
  Bafta!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: