Posted by: capshunik | January 27, 2010

Sinuciderea-pariul pe care-l pierzi cu viaţa

Când eşti supărat, te gândeşti la sinucidere. Când suferi o decepţie, vrei să mori. Când ţi se pare că viaţa e nedreaptă, ai vrea să nu o ai. Şi oare de ce? Te-ai gândit măcar o clipă că viaţa e cel mai frumos lucru pe care-l poţi avea? M-am săturat să aud de mame care îşi omoară copii şi apoi pe ele. Dacă aveai de plecat undeva, trebuia să pleci singură cucoană! M-am săturat să tot aud de tinerii care la 13-14 ani se aruncă de pe bloc sau în faţa unei şine de tren. Ce e în neregulă cu voi oameni buni???? Eşti atât de laş încât să nu-ţi poţi bate propria viaţă? Până la urma urmei, sinuciderea este un pariu cu propria ta viaţă! Pe care desigur, îl pierzi!

Advertisements

Responses

  1. Cred ca sinuciderea e deja capitulare. E un NU spus sperantei, un NU spus ajutorului oferit din partea celor din jur, un NU spus smereniei inaintea lui Dumnezeu.

  2. Dorinta de sinucidere este ultimul lucru pe care il poate face un om. Nu inteleg persoanele care recurg la asemenea gesturi, dar nici nu le pot judeca.

  3. Laşitate, aşa aş numi nebunia asta. Primeşti cel mai de preţ dar, viaţa, apoi îl faci bucăţi…

  4. Sincer vorbind am avut si eu niste ganduri din astea …. micute cei drept dar nu pot nega ca nu m-am gandit la lucrul asta atunci cand eram in liceu! Eu zic ca perioada adolescentei este foarte dificila!

  5. si totusi sunt multi care pierd pariul cu viata 😐

  6. priviti si din cealalta perspectiva . . . cat curaj trebuie sa aiba un om sanatos psihic ce isi pastreaza luciditatea sa faca gestul asta?

    • :)) curaj??? Daca e sanatos psihic nu o face;) Isi pastreaza luciditatea? Majoritatea cazurilor de sinucidere au fost facute de oameni demoralizati si slabi psihic;)

  7. demoralizarea nu anuleaza curajul, doar lipsa de constientizare o face . . .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: