Posted by: capshunik | February 4, 2010

Because every girl deserves to feel good about herself

De câte ori te-ai uitat în oglindă şi ţi-ai spus că nu-ţi place ceva la tine? De câte ori ţi-ai fi dorit să ai părul blond în loc de brunet, ochii albaştrii în loc de căprui? De câte ori ţi-ai dorit să fii mai slabă sau mai grasă, să fii mai înalt sau mai scuns, mai cu pacheţele de muşchi sau fără? De câte ori când ai trecut pe lângă o persoană, ai privit cu jind la ea şi ţi-ai fi dorit şi tu să arăţi aşa? Zilnic te uiţi în oglindă şi te gândeşti ce ai mai putea schimba la tine pentru a fi mai frumos/frumoasă. Şi ce e mai grav… că şi copii noştrii au început să gândească la fel. Vezi fetiţe de 6-7 ani cum stau şi se analizează în oglindă şi le auzi oftând: ”Ce-aş fi vlut să fiu cleaţă”. Băieţi mici de 8 ani care plâng când vin acasă de la şcoală pentru că ceilalţi băieţi le-au zis că sunt urâţi. Oare să conteze atât de mult ”coaja”? Am văzut persoane nu atât de plăcute estetic, dar cu un suflet mai frumos decât multe altele. Am cunoscut persoane extraordinar de frumoase, atât de frumoase că te uitai şi te minunai. După ce le-am cunoscut, m-am îngrozit. Mi se păreau oribile. Aveau sufletul murdar, plin de mândrie, egoism şi răutate. Orice fată merită să se simtă bine cu ea însăşi. Coaja se duce, sufletul rămâne! Numai noi putem schimba lumea, putem schimba mentalitatea! Orice om trebuie să vadă cât de frumos este el cu adevărat!
Show me a smile then,
Don’t be unhappy, can’t remember
When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you’ve taken all you can bear
You call me up
Because you know I’ll be there

inspired by Dove’s Campaign for Real Beauty.

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. Mare adevăr grăieşti. Eşti cred că singura fată pe care o aud spunând că nu contează ambalajul ci interiorul omului. Sunt de aceeaşi părere, însă mulţi nu vor să îşi schimbe mentalitatea sumbră cum că ar conta “coaja”.
  Felicitări!!!

 2. adevar graiesti 😀

 3. Eu cred ca toate fetele sunt frumoase!… Chiar daca pentru mine una e cea mai frumoasa…:)

  • e si normal sa ti se para una mai rasarita decat toate:P

 4. Din pacate doar imaginile sunt scoase in evidenta mai ales in societatea noastra si asta se poate vedea mai ales la televizor. Cand nu suntem in stare sa oferim o alternativa si sa promovam si altceva nici nu avem cum sa schimbam ceva. Este deja o obisnuinta si mai grav este ca generatiile viitoare copilaresc si au aceste “vicii” sau mai bine zis obsesii in sange. E adevarat ce spui tu insa multi nu sunt in stare sa faca o deosebire si sa observe aceste aspecte asta si poate ca prefera sa faca parte din turma si sa ia totul de bun din ce vad la tv sau chiar in societate in loc sa aiba proria lor mentalitate sau caracter.
  Frumusetea poate fi de mai multe feluri depinde de fiecare sa prinda esentialul din toate modalitatile ei de exprimare.
  Si ca o concluzie pentru cei care au ce au cu felul in care arata: cineva tebui sa te placa pt ceea ce esti tu cu bune si rele nu doar pt o simpla si banala imagine … cine doreste imagini apoi imagini vor avea! 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: