Posted by: capshunik | February 17, 2010

Laudă-mă ca să te laud!

– ”Dar ce bine arăţi astăzi!” zise femeia cu un glas linguşitor.
– ”Fii serioasă dragă! Nu mă compar cu tine, eşti superbă!” adăugă femeia cu buzele roşii.
Continuară aşa timp de jumătate de oră. De la părul frumos coafat, până la complimentarea dinţilor. Se întreceau cu laudele. Care mai de care. Aşa sunt femeile din ziua de azi. De dimineaţa până seara complimentează, doar pentru a primi un compliment înapoi. Aşa de flămânde suntem după apreciere şi laudă, încât am fi în stare să ne pupăm rivala numărul 1 pe obraz! Şi mai ne lăudăm că nu suntem false. Suntem! Din cap până în picioare! De la sânii frumoşi siliconaţi, la jumătate de litru de fard, până la şosetele băgate în sutien să pară sânii mai mari! Ce suntem noi de fapt? Cum putem fi atât de false? Chiar dacă nu ne place noua coafură a prietenei, îi spunem zâmbind: ”Dar dragă, îţi stă perfect”, chiar dacă femeia care îţi cere părerea în legătură cu nuanţa părului, care apropo seamănă cu o căpiţă de fân, arată oribil, tu îi spui curajoasă că: ”Dar ce bine te prinde!”. Ne-am obişuit atât de mult să minţim, să complimentăm din politeţe încât nici noi nu mai ştim cu adevărat ce ne place şi ce nu. Sincer spun, când cineva îmi spune că arăt superb astăzi, stau şi mă gândesc dacă chiar aşa e, sau arăt mai rău ca niciodată. M-am hotărât într-o zi să pun capăt următorului circ, prin felul următor:
-Waw, dragă dar ce bine arăţi astăzi. Eşti fermecătoare! Ţi-ai făcut ceva nou la păr?spuse făţarnica zâmbind cu dinţii pătaţi de ruj ieftin.
-Mulţumesc. Nu, nu mi-am făcut nimic nou la păr. Dar sunt convinsă că zilnic arăt bine, nu? spuse-i eu zâmbind şi făcând cu ochiul.
-Ăăă…da, da. Dacă nu ţi-ai făcut tu nimic nou la păr, mi-am făcut eu. Cum ţi se pare? (arăta caraghios, parcă era tunsă cu un castron)
-Ce să zic….nu tare bine. Te-a tuns cu foarfeca sau cu maşina de tuns iarba? (sinceritate adevărată)
Nu vă pot exprima stupoarea de pe faţa ei. Se aştepta să-i întorc complimentul, să o mint şi eu cu privire la părul ei, la ţinuta ei. Deşi am multe ”prietene” datorită sincerităţii mele, pur şi simplu nu mă pot abţine! De ce să mint omul în faţă doar de dragul complimentelor? Asta nu m-ar face o făţarnică? M-am săturat să trăiesc în societatea în care doamnele stau pe terasă la un ceai, în rochiţe de vară, cu câte o ţigară ”slim” între degetele cu unghiile lungi vopsite roşii ca ouăle de paşte, cu părul tapat cât pentru o săptămână şi complimentându-se reciproc de când s-au întâlnit până ajung la casele lor, unde pot spune cu adevărat cât de mult s-a săturat de prietenele cu care a ieşit la ceai şi cât de mult o enervează.

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

  1. Nu suport linguselile de niciun fel..

  2. :)) bravo, te felicit pentru curajul sa fii sincera. m-a bine dispus dialogul. daca nu te apreciaza pentru ca ii spui adevarul, poate oricand sa se laude singura in oglinda.

  3. alina!?ce sa zic?! felicitari…ma gandesc cum ar fii…daca ar fii toata lumea asa…si doua persoane, sa zicem preteni, dar total opusi si “suparati” unu pe altu la tot ce ii reprezinta…sa se intalneasca la o poveste asa pe shtrase:))…bravo:*

  4. vai draga ai vazut-o pe tipa aia ce nemachiata era si ce urat ii sta?( la drept vorbind, ei nu ii sta deloc bine machiata, dar ii este ciuda, ca arata mai bine nemachiata decat ea)- nu stie sa fie ingrijita, sau alta varianta: vai da ce bine gatesti draga…( de fapt e o coca coapta si necrescuta, mancare sarata de abia o poti inghiti, si pe trei sferturi nefiarta)… sau o alta varianata: uite ce crestina buna esti , mergi la biserica in fiecare duminica, nu vorbesti urat…( acea persoana de fapt birfeste de nu mai poate, judeca, si cand merge la biserica se uita dupa cum se imbraca lumea, ca sa aiba ce noutati de moda sa mai spuna prietenelor ei, de shusha- de bloc, de cafea, cum vreti sa le spuneti)
    prietena adevarata te critica constructiv, si stie cum sa o faca, si niciodata nu te va menaja, pentru ca iti vrea binele, nu doar pentru ea, ci pentru amindoi, pentru ca te iubeste neconditionat – alina de am zis vreo prostie sa im spui, sti tu, primesc si crirtici… mai putine laudesa nu mise urec la cap…

  5. buna, eu m-am mutat pe crok.ro, link exchange-ul dintre blogurile noastre mai e valabil? astept un raspuns, multumesc.

    • normal:) Deja am modificat acolo link-ul:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: