Posted by: capshunik | February 23, 2010

Interviu cu Paul de la The MARKER, trupa care a plecat acasa cu Cerbul de Argint 2009!

Tineri, plini de viaţă şi cu temelie zidită pe stâncă! Aceste cuvinte i-ar descrie cel mai bine pe cei 4 băieţi. În 2008 au apărut ca de nicăieri, ne-au fermecat prin stilul lor inconfundabil şi i-am trimis la Cerbul de Aur! Aceştia s-au întors cu locul 2 şi cu mulţumire în suflet că ne-au reprezentat. Participarea lor la Londra, în cadrul finalei ‘Global Battle of the Bands’ a fost mai mult decât un pas uriaş în cariera lor. Reprezentaţia lor pe scena londoneză a fost remarcată de producători şi promotori din ţări precum Canada, Belgia, Japonia. Trofeul de bronz ‘The Best New Romanian Band 2008 , pe care l-au câştigat pe merit, le-a fost înmânat de către Glen Matlock (Sex Pistols) şi au fost selectaţi să cânte la cunoscuta sală de concerte Bridge House2 din Londra, alături de trupele Powerage (Australia) si Killer Soap (China). Dacă noi românii am aprecia cu adevărat valorile acestei ţări, The Marker ar fi acum în top. Dar până ne vom trezi la realitate şi vom înceta să mai ascultăm manele şi muzică mult prea comercială, eu am stat de vorbă cu Paul, solistul. E un băiat simţit, un băiat care, în ciuda succesului lui, a învăţat să rămână cu picioarele pe pământ! Mulţumim Paul pentru că ţi-ai făcut timp pentru cititorii mei! După 3 încercări nereuşite de a-mi trimite poze ”proaspete” ca să le pot posta pe mail, am renunţat. Pe viitor, vor veni şi acele poze!

1. Paul, ce aveţi voi diferit faţă de alte trupe? Ce vreţi să exprimaţi de fapt? Cine sunteţi voi ?
Nu ştiu nici eu prea bine de ce, până acum nu am ajuns decât la concluzia că “am fost aleşi să facem asta”, încă încerc să găsesc reţeta succesului nostru. Vrem să ajungem să influenţăm într-un mod pozitiv generaţia noastră şi să ne ridicăm împreună, mai sus faţă de generaţia anterioară.

2. De unde această pasiune pentru muzică şi cum ţi-a venit ideea înfiinţării unei trupe? Cum v-aţi întâlnit în această formaţie: Paul, Andrei, Octav şi Claudiu? A fost preselecţie, sau?
Am povestit în multe contexte cum ne-am format, se pot găsi pe YouTube interviurile, dar, în mare: aveam o dorinţă incredibilă ca să cânt şi să am din nou o trupă, astfel încât m-am luptat şi încă mă lupt cât pot ca să îmi împlinesc acest vis şi misiunea mea. Doar am fost ales, nu? Ha, ha.

3. Numeşte câteva dintre piesele voastre de succes.
“If you didn’t love me” , “Yahweh”, “Break the cage”

4. Aţi concertat la Londra pe 24 şi 15 decembrie 2008. De atunci, în ce alte ţări aţi mai susţinut concerte şi când?
Nu am mai fost decât în Ucraina, anul trecut, dar trebuia să avem acum în primăvara 2010 un turneu în Spania, Austria, Portugalia, Anglia, Olanda şi Belgia, dar s-a amânat.

5. Cine compune cântecele pe care le cântaţi şi care este sursa de inspiraţie?
Eu sunt cel cu mai multe idei şi cu gura mai mare, dar când e vorba de dus un cântec la forma finală, contribuim toţi. La text lucrez cu o prietenă din UK, care mă ajută să fiu coerent în limba engleză, şi cu talentul ei artistic facem să sune textul exact cum îl avem în suflet. Piesele sunt inspirate din viaţa şi trăirile noastre, din modul în care vedem noi lucrurile şi credem că ar trebui să fie.

6. Care este evoluţia voastră până în 2010, ţinând cont de faptul că prin 2009 afirmaţi într-un interviu că: ‘’ NU suntem promovati in Romania din cauza ca suntem “rockeri”? Acum stau altfel lucrurile?
Anul 2010 va fi anul în care vom sparge gheaţa, chiar dacă pentru mulţi suntem undeva sus, nu suntem. Eu ştiu că vom fi promovaţi mai mult, pentru că până acum nu a mai existat o trupă de genul nostru în România şi presa e interesată de ceva proaspăt. Urmează să facem primul videoclip şi să apară piesa “If you didn’t love me” pe radiouri, şi apoi va fi mai uşor.

7. De ce ‘’The MARKER’’? V-aţi gândit la ceva anume când aţi ales numele acesta?
Da, ne-am gândit. Cuvintele au o importanţă foarte mare, chiar Dumnezeu a făcut totul doar prin cuvinte, aşa că ne-am gândit bine ce alegem. Ne-am gândit la “a lăsa o urmă”, “a pune o amprentă pe ceva”.

8. Hm… afirmai la TVR 1 în cadrul emisiunii ‚’Trezirea la apel’’ că viaţa voastră este influenţată de credinţă şi transmiteţi un mesaj creştin. Crezând şi eu în Dumnezeu, aş fi curioasă să dezvolţi subiectul. Vrei să fii mai explicit?
Nu ne batem în piept că avem un mesaj creştin, că asta nu are valoare prea mare în ochii oamenilor, ci vrem să prezentăm cântecele noastre inspirate dintr-o viaţă traită altfel, cu valori şi influenţe noi. Vorba unui predicator: „faptele vorbesc”. În foarte scurt timp vreau să scriu un cântec politic pentru că am foarte multe pe suflet şi trebuie să mă descarc. Mesajul nu va fi creştin, ci politic, dar ochelarii prin care văd eu politica se numesc „influenţa credinţei în viaţa mea”. Cam aşa funcţionează mesajul The Marker (cu ocazia asta am putut să detaliez întrebarea 5)

9. Ce planuri aveţi pe viitor, exista vreun album la care lucraţi sau aveţi un proiect planificat?
Videoclip la „If you didn’t love me” şi lansarea pe radio, prima dată. Album? Nu ştim încă, în funcţie de cum evoluăm. Nu vom scoate un album doar ca să-l vindem câtorva sute de oameni. Ţinta e zeci de mii, şi de-asta trebuie să aşteptăm momentul cel mai potrivit. Dar la concerte oamenii pot asculta toate piesele noastre.

10. Ce mesaj aveţi să le transmiteţi fanilor voştri şi cititorilor blogului ‚’Gânduri ascunse’’?
Veniţi la noi la concerte!

interviu realizat de: Alina Ilioi

Advertisements

Responses

 1. Foarte frumos interviul. Mi-a placut faza cand l-ai incoltit sa zica de Dumnezeu :))

  • nu l-am incoltit:P L-am provocat:)

 2. interesant interviul si provocare cu Dumnezeu :-”

  off-topic : ms pentru urata >:D<

 3. no offense… dar e prea tipic interviul. Si faza cu Dumnezeu, lasa omu’ sa-si duca viziunea la capat. De ce urmaresti termenul de “pocait” ? Crestinismul inseamna mai mult de-un termen.

  Tine-o tot asa!

  • nu urmaresc chiar deloc termenul “pocait”. Stiu si eu foarte bine ce inseamna crestinismul….asta este. Sunt o persoana tipica:) Multumesc

   • Eu ma refeream la interviu. Nu te-as putea condamna ca si persoana fiindca nu te cunosc.

 4. Va iubesc bai:X:X
  sunteti foarte buni:X
  si ma bucur ca ati ajuns cu visul pana aicia:X


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: