Posted by: capshunik | February 25, 2010

Întrebări fără răspuns, gânduri fără cuget…o parte din mine

Am să încep prin a spune că inima mi se zbate între agonie şi nepăsare. Oscilează. Strigă din adâncul ei că vrea să fie fericită, că vrea să ierte pe deplin, dar pur şi simplu nu are curajul să ierte pe deplin, să uite tot. Ar vrea… să se ridice în picioare şi să strige: ”Sunt liberă, LIBERĂ!” Cât de greu poate fi să ierţi o persoană care ţi-a distrus visurile şi te bântuie zilnic? Cât de greu poate fi să nu mai ai resentimente faţă de persoana care te-a pus jos şi te-a călcat în picioare până a ţâşnit sângele din corpul tău, metaforic vorbind? Chiar atât de slabă să fiu încât să mă las urmărită de fantomele trecutului? Să nu pot să lupt cu propria mea fire, cu propria mea gândire şi cu propriile mele simţăminte? Cum pot să oscilez zilnic între a fi bine şi a nu fi bine? Cum pot să mă ataşez aşa repede de persoanele pe care ştiu că am să le pierd, şi cum pot să nu mă ataşez de persoanele care ştiu că vor fi alături de mine la bine şi la greu. Oare să-mi doresc tot timpul doar lucrurile care mă rănesc, care mă dor? Când am să pot să mă scutur o dată, puternic de toate resentimetele adunate, de toate murdăriile strânse în inima mea şi să pot privi cu ochii clari un nou răsărit de soare? Oare toată viaţa mea voi privi de acum înainte cu melancolie şi inima mea va fi pregătită să tresară la o nouă lovitură? Sunt curioasă, inima mea arată ca un vas în care este apă, dar zilnic curge picuri din el, iar uneori este lovit şi se varsă apoi mai multă apă din el? Ce se va întâmpla când vasul va fi golit? De ce nu îi pot dicta inimii odată pentru totdeauna că trebuie să stea liniştită, că nu trebuie să mai bată atât de disperat? De ce uneori, mă doare tot corpul deşi nu am nimic? Cum pot să fiu atât de sigură pe mine, atât de puternică încât să fiu în stare să lupt contra curentului, contra societăţii, dar când vine vorba de a lupta contra celor care m-au rănit, să simt un tremur uşor de bărbie şi să fiu atât de vulnerabilă, încât să mă rănesc singură? De ce acum scriu tot ce-mi trece prin minte, îmi descarc inima, iar mâine îmi va părea rău pentru ce am făcut, pentru că am arătat un moment de slăbiciune, un moment din mine? Pentru că asta sunt eu…. sunt un pui de vultur care stă pe marginea unei prăpăstii. Îi este frig, tremură şi priveşte în jos. Când se apropie un alt vultur, ridic capul şi mă uit sfidător. Trebuie să par puternică. Dar dupa ce trece, răsuflu greu şi mă uit cu frică la abisul ce-l am în faţă. Ce se va întâmpla când îmi voi lua zborul?

Advertisements

Responses

 1. Toate se vor rezolva cu timpul. Acum observ ca ai ceva probleme si totul ti se pare tragic …. dar in timp totul se va rezolva. Daca te pot ajuta cu ceva sa nu eziti sa ma contactezi!

  • multumesc mult:) Face mult sa stiu ca esti alaturi de mine. Am sa fiu bine, trebuie sa scap de cateva resentimente care ma macina.

 2. Slabiciune cotidiana: sa arati public ce iubesti, pe cine… sa spui: vreau asta! Pentru ca acum ceilalti stiu ce pot sa iti ia, stiu cum sa te faca nefericita sau fericita, pentru ca acum esti o prada usoara. E ca si cand ai pasa mingea jucatorului advers cand tu ai ramas cu poarta goala; din momentul respectiv numai favorul lor iti mai e incredere. De-aia e mai sigur sa te ascunzi… nu doar tu, ci si tu.

  • Da, nimic nu e mai greu decat cand ai ramas goala in fata tuturor. Atunci…. trebuie sa alegi intre a merge cu capul sus, sau…. sa plecam capul si sa nu privim pe nimeni in ochi:)

 3. cat despre “de ce e mai usor sa ii invingem pe ei decat pe noi?”… cred ca … pentru ca in luptele cu altii mereu stim de ce parte suntem, mereu stim cu cine tinem… in luptele cu noi insine suntem cand de-o parte cand de alta.

 4. Nu avem de unde să ştim cine ne va trăda şi cine nu. Surprizele apar în orice clipă. Putere şi iubire!

 5. sentimente…
  ma regasesc si eu printre randurile scrise ..

  • cred ca toti la un moment dat am trecut pe aici…

 6. Draga mea, stiu ca e greu sa uiti, mai ales pers. pe care le iubesti si care ti-au facut rau.
  Se spune ca timpul vindeca totul. Si cred ca asa e, dar e nevoie de rabdare, putere si speranta.

  Zambeste, oricat de greu ar fi, si mereu crede in tine.
  Multi pupici.

  • am sa-ti ascult sfatul. Nu ca nu as zambi zilnic:D

 7. ÎŢI ZIC EU “Ce se va întâmpla când îmi voi lua zborul?” : VEI ZBURA. PENTRU ASTA AVEM ARIPILE, SĂ NE LUĂM ZBORUL DE PE FUNDUL PRĂPASTIEI, SĂ ZBURĂM LIBERI…
  ASTĂ VARĂ L-AM IUBIT. M-A DISTRUS. M-A TRÂNTIT ÎN PRĂPASTIE. AM FOST ŞI EU JOS. JOS DE TOT. DAR, ÎNCET-ÎNCET, M-AM RIDICAT. A FOST GREU… DAR AM REUŞIT. L-AM IERTAT. ACUM SUNTEM PRIETENI; IEŞIM LA UN CEAI, LA UN VIN, LA UN KARAOKE, LA UN RACHIU… LA CE NE TRECE PRIN CAP … ŞI E BINE AŞA. E CEL MAI BINE.

  CURAJ. VEI REUŞI !!!
  TI PUP. 🙂

  • multumesc mult Maria:) Face mult sa primesti cuvinte de incurajare

 8. Imi este atat de greu sa stiu ca iti este atat de greu. Dar ceea ce stiu eu despre Alina este ca NIMENI nu ii poate distruge visele si NIMIC nu poate sa se puna intre ea si aspiratiile ei.

  Alina am incredere in tine, in puterea ta si in inima ta. Nimeni si nimic nu poate sa iti ia inima si visele atat timp cat ai un Dumnezeu atotputernic in a carui mana te aflii.

  Si nu esti singura….sa nu uiti acest lucru.

 9. […] pus liste de-ntrebări, vor indicii în detaliu, Dacă suntem rezonabili, dacă ne iubim deplin, De dureri ce ard în […]

 10. incerca introducere in psihanaliza de freud 😀

 11. “Cât de greu poate fi să ierţi o persoană care ţi-a distrus visurile şi te bântuie zilnic? Cât de greu poate fi să nu mai ai resentimente faţă de persoana care te-a pus jos şi te-a călcat în picioare până a ţâşnit sângele din corpul tău,”
  cand am citit aceste randuri chiar mi-a fost mila de tine, stiu ce inseamna sa fi in starea aceasta dar priveste dincolo mai departe incearca sa uiti, sa ai mereu ceva de facut si sa nu lasi gandurile tale sa fie navalite de resentimente,gandeste-te la Domnul Isus care a facut atat de mult bine la toti oamenii aratand iubre, niciodata n-a avut vreun gand de fatarnicie sau viclenie si totusi a ajuns sa fie respins de toti,batjocorit si apoi omorat in cele mai oribile torturi din vremea aceea si nu s-a dat inapoi. El a purtat suferintele si durerile noastre acolo la calvar! Alina nu uita ca cineva te iubeste in fiecare moment El este Domnul cel viteaz in lupte, ISUS CRISTOS! Fi binecuvantata!

 12. Sunt barbati care niciodata nu obosesc sa iubeasca si nu abandoneaza.
  Ei sunt orfani de oameni dar nu-si uita Inima de Copil si Te pote ajuta sa Ti-o regasesti pentru totdeauna.
  Dar daca ai obosit si Tu ca si ceilalti de incercari inseamna ca nu ai inteles nici Tu ce cauti in aceasta Viata.
  Dumnezeu nu da Intelepciune sau Iubire ci doar Oportunitatea de a Iubi iar cand ai reusit aceasta minune inseamna ca traiesti in Eternitate cu Sufletul de care Te-ai alaturat traind in Dumnezeu.
  Numai acei cu inima curata pot sa inteleaga Lumea lui Dumnezeu cat e de minunata si protectoare.
  Nu exista religie ci numai Omul si Dumnezeu.

 13. Ma regasesc si eu printre randurile tale… dar ca sa treci peste dezamagirile provocate de persoanele dragi tie, trebuie sa inveti sa-ti plantezi propria ta gradinta si sa-ti decorezi propriul tau suflet, in loc sa astepti ca cineva sa-ti aduca flori… E greu , dar e calea spre fericire.

  • La multi ani draga Bianca! O primavara fericita


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: