Posted by: capshunik | April 26, 2010

Ce te costă să faci un compliment?

Dacă sunt sincer cu adevărat, oare mă costă ceva dacă spun adevărul? Încerc ca zi de zi să pun în aplicare noua mea ”idee”. Vreau ca atunci când simt ceva faţă de o persoană, să-i spun. Atunci când stau lângă cineva, să-i spun sincer: ”mă bucur că stau lângă tine”. Vreau să le spun părinţilor mei: ”Mă simt norocoasă să am aşa nişte părinţi!”. Să le spun fraţilor mei: ”sunt mândră de tine” şi surorilor mele: ”sunt cea mai binecuvântată soră din lume!”. Vreau ca atunci când am un prieten, deşi am puţini, să îi spun : ”sunt cea mai fericită că am un prieten ca tine în viaţa mea!”. Oare cât mă costă asta? Câteva vorbe? Câteva cuvinte rostite sincer? Oare de ce ne este atât de greu să facem complimente şi să spunem vorbe frumoase şi SINCERE, dar atât de uşor să jignim şi să înjurăm? Ne grăbim să aruncăm cu vorbe dureroase în cel de lângă noi pentru că asta ne face să ne simţim puternici. Ne face să simţim că deţinem controlul. Dar oare dacă persoana de lângă mine în momentul următor ar dispărea, astea să fie ultimele cuvinte pe care aş fi vrut să le adresez?
Nimic nu e mai dureros ca şi lucrurile şi vorbele nefăcute şi nerostite. Odată ce a plecat în pământul rece, nu mai are cine să-ţi asculte dedicaţia pe care ai vrea să o faci. Poţi să-i strigi unei persoane că : ”regret că te-am cunoscut” dar s-ar putea ca după acele vorbe să nu te mai întâlneşti cu ea. Şi crede-mă. amare sunt lacrimile de la capătul unui sicriu!!
Aşa că să ne grăbim să facem complimente SINCERE, să ne grăbim să îmbrăţişăm persoana iubită de lângă noi şi să ezităm în a înjura sau a rosti vorbe dureroase! Pentru că ziua de mâine…nu e a noastră!

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. mie nu imi plac complimentele..desi cateodata sunt binevenite si merg direct la casa sufletului.

 2. sti de ce ne vine greusa facem complimente sau sa spunem cuiva k il iubim?pe.tru k asa am fost invatati….adik asa se cres copii in romania…..nu chiar la toti ii asa dar in general km asta vedem la noi in tara …din pacate……ii frumos sa sti sa faci un compliment celor de langa tine…si in mod special celor din fam ta…fain subiect ai tratat….:)

 3. Adevaru, zic eu ca este obisnuinta de a ne masca sau ascunde sentimentele de frica de a nu fi luati in ras, ridiculizati s.a.m.d. Dar ce avem de castigat daca tacem? Mi-a placut foarte mult interogatia ta “dar daca maine ar pleca din lumea aceasta, si astea ar fi ultimele cuvinte pe care i le-am spune cuiva drag?” Atata dreptate ai prin cuvintele acestea… Mi-ai dat cateva clipe de reflectie in articolul asta prin alergarea cotidiana nebuna. Domnul sa te binecuvanteze!

 4. asa este ! si chiar ultima propozitie e chiar foarte interesanta 😉 , ziua de maine nu este a noastra…si de aceea e important sa traim momentul , pentru ca mai tarziu poate sa fie prea tarziu 😐 . :*

 5. un compliment sincer nu costa nimic… dar, din pacate, mai exista si complimente false, cum ar fi vorbele aruncate aiurea din partea unei persoane prefacute care vrea sa obtina ceva material, sau cum ar fi pupatul in “dorsal”.
  Uneori cand dorim sa facem un compliment sincer unei persoane, ne este teama ca persoana respectiva ar putea considera acel compliment ca fiind… ceva ridicol, sau chiar ceva ipocrit. Teama asta se datoreaza numarului foarte mare de complimente false care exista imprejur…
  Dar, nu trebuie sa ne fie teama, atat timp cat suntem impacati cu noi insine ca acel compliment a fost sincer 🙂

  Altele fiind zise… am “rasfoit” acest blog, si am vazut, Alina, ca esti frumoasa 🙂
  Citind si articole, m-a lasat impresionat la ce talent ai!
  Tine-o tot asa! 🙂

 6. yee chiar, n`am citit tot ce ai pe aici, decat cateva randuri asa fugar, si imi place cum scrii si subiectele care le tratezi. ai o bulina rosie 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: