Posted by: capshunik | May 7, 2010

Servicii consulare cu taxa de intrare in Phoenix, Arizona

Romanii din statul american Arizona il acuza pe consulul general de la Los Angeles de frauda pentru ca lua 20 de dolari pentru a-i primi in audienta. MAE analizeaza reclamatia cu „rigurozitate”. Membri ai comunitatii romane din statul american Arizona au adresat o scrisoare deschisa ambasadorului Romaniei in SUA prin care cer demisia consulului general la Los Angeles, Catalin Ghenea, pe care il acuza de frauda. Potrivit scrisorii deschise aparute saptamana trecuta in Phoenix Mission Magazine (www.phoenixmission.org), revista comunitatii romanesti din capitala administrativa a statului Arizona, Ghenea incaseaza 20 de dolari de la fieacare cetatean cu care se intalneste, in timpul vizitei regulate pe care trebuie sa o efectueze in Arizona, fara a oferi nici un serviciu si nici macar chitante pentru aceste sume, scrie Romania Libera.

www.ziaruldeiasi.ro

N.N. Cei care au reclamatii privind activitatea Consulatului General Roman din Los Angeles, sunt rugati sa-i scrie senatorului Iulian Urban la email: iulian.urban@gmail.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Domnia sa va analiza in mod particular ficare caz si va inainta scrisorile dvs Ministerului Afacerilor Externe.

Americanii au nevoie de suportul nostru!

Advertisements

Responses

 1. Daca tot ati inceput sa-l cercetati pe tov. colonel Ghenea, poate ar trebui sa cercetati si despre folosirea masinii consulare la trecerea ilegala din Mexico a unor persoane, afacerile cu Lubanovici, afacerile d.lui Ghenea cu caviar, situatia legala a actualei sotii si cum de lucreaza la o banca americana, introducerea tablourilor mamei domniei sale in America si valoarea reala a acestora-in vederea evaziunii fiscale, “suportul” domniei sale vis-a-vis de asociatiile culturale si ziarele romanesti din SUA, legaturile sale si ale consulului economic Razvan Dumitrescu cu anumiti oameni din L.A. precum si intreaga sa activitate pe taramul american din ultimii 8 ani.

 2. Permiteti-mi doar citeva observatii la articolul Alinei Ilioi.
  1. Ca orice jurnalista profesionista, in devenire, Alina Ilioi trebuie sa respecte si regula de aur a ascultarii si mentionarii, in articolul ei, si a pozitiei partii acuzate, sau a pozitiilor favorabile celui acuzat – cum ar fi, de exemplu, Scrisoarea pastorului Ionel Borcea si a dlui Nicolaescu, ambii din Phoenix, publicata pe site-ul Alianta Romanilor din Arizona state.
  2. Este incorecta formularea generalizatoare, absolutista, cum ca: ….consulul Ghenea incaseaza 20 USD fara a oferi niciun serviciu consular in schimb…., cind se stie ca, in unele cazuri, consulul Catalin Ghenea a oferit in mod oneros, contra-cost, unele servicii consulare sau notariale, sau juridice…..
  3. Alina Ilioi practica, fara stirea ei, un DETOUR, adica indruma reclamantii spre cabinetul unui senator al puterii actuale, avocatul Iulian Urban, care s-a convertit recent la basescianism si la mierea Puterii.
  Iulian Urban nu mai poate ataca oamenii din sistemul puterii si diplomatiei romanesti actuale.
  Al dvs,
  Rev. Ioan Pop, Human rights observer in Romania
  Co-Founder – The USA”s FRIENDS Association Romania

  • Domnule rev. Ioan Pop, momentan am primit informatii despre consulul Ghenea si am primit informatii din partea partii opozante despre aceste lucruri. Daca voi primi informatii sau ma vor contacta cei acuzati, fiti sigur ca voi cerceta lucrurile si voi scrie ceva si in aceasta privinta. Pana atunci, se pare ca totusi o mare parte din adevar a fost descoperita.
   Cat despre indrumarea mea spre cabinetul unui senator al puterii actuale, sa fiu sincera, momentan imi este sila de orice culoare de putere. Departe de mine de a indruma pe cineva spre orice culoare politica. Dupa ultimele evenimente din aceasta tara, pot spune si eu ca si Emil Cioran “Romania nu poate intra decat pe partea de din dos a istoriei”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: