Posted by: capshunik | May 9, 2010

Cu respiraţia sacadată

Respiraţia îi era sacadată. Pieptul se mişca sus-jos atât de încet, încât uneori timpul mi se părea că se opreşte odată cu acea mişcare ritmică. Buzele îi erau uscate şi dezhidratate. Mâinile îi stăteau slăbite pe lângă corp. Sub ochii mari se ascundeau cearcăne grele şi negre. A deschis ochii. În privirea ei se citea o sete adâncă şi parcă imposibil de săturat. Am luat un pahar de apă şi l-am îndreptat spre gura ei. Dar nu a vrut. A îndepărtat paharul cu un gest abia vizibil. Nu înţelegeam. Ochii ei spuneau. Privirea ei spunea. Erau sticloşi. În ei se ascundea o umbră de tristeţe. Dar parcă şi pierderea a ceva. Şi setea după ceva. Nu înţelegeam.
Atunci, de mine s-a apropiat cineva. Încet, a şoptit la urechea mea: ”Ciudat cum cineva care caută atât de mult iubirea şi împlinirea viselor să ajungă în aşa stare! Şi eu…eu i-am spus să nu renunţe. I-am spus…” Şi cuvintele lui s-au oprit în torentul de lacrimi care urma să vină.
În sfârşit am înţeles. Ea a căutat ceva. A luptat pentru ceva. Nu a găsit, şi asta a secătuit-o. Lupta era prea grea pentru ea. Mai ales faptul că parcă timpul şi condiţiile erau contrar dorinţelor ei. Aşa ajunge un om care renunţă la dragoste. Care renunţă la luptă. Chiar dacă asta nu se vede la exterior, în interor exact aşa e. Cutia toracică se mişcă atât de repede ca melcul care se grăbeşte spre linia de final. Inima îi este atât de uscată ca şi o prună uitată la soare. Ochii, în ochi se poate citi. În ochi poţi vedea când un om a încetat să mai lupte. În privirea acestuia poţi vedea când a renunţat la iubire, la luptă şi la visele pe care le avea.

Advertisements

Responses

  1. Interesant 😀 poftim si la mine

  2. “Omul nu e distrus cand pierde; e distrus atunci cand renunta.” – Richard Nixon

    Universal valabil…

  3. Omul este si ramane pierdut pentru totdeauna fara Dumnezeu!! Descrierea pe care ai facut-o seamana mai degraba cu cea a unei persoane care toata viata l-a cautat pe Dumnezeu si bucuria launtrica pe care doar El o poate aduce, dar care niciodata nu a gasit ce cauta. Tu l-ai gasit pe Dumnezeu??Ce inseamna El pentru tine?

    • L-am gasit, slavit fie El:X Nu tot ce scriu Daniela inseamna ca mi s-a intamplat mie! El inseamna TOTUL pentru mine! Dar pentru tine ce inseamna?

  4. Frumos scris


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: