Posted by: capshunik | May 15, 2010

Răspândeşte zâmbetul tău!

M-am trezit azi dimineaţă şi am fost enorm de fericită că am avut un pat în care să dorm. Am mers să mă spăl. Ce fericire că am avut apă care să-mi răcorească trupul! Am alergat repede în camera pe care o am, numai a mea, ce minunat! Acolo, am început să mă îmbrac. Ce mare binecuvântare!! Fericită, m-am urcat în maşină. Mai să plâng de fericire! Pe lângă onoarea de a avea propriile picioare, întregi şi sănătoase…mai am şi onoarea de a mă putea deplasa mai repede! Priveam pe stradă lumea tristă şi nu înţelegeam. De ce sunt aşa de înăspriţi? Ei nu văd ce văd şi eu? Ei nu văd că ziua aceasta e o binecuvântare pentru că o avem?
Am ajuns în mijlocul naturii. Acolo, cu picioarele goale am început să alerg prin iarba verde şi proaspătă. Ce minunat!!! Cerul era albastru, păsările cântau şi toată natura era trezită la viaţă. Soarele îşi arunca razele spre pământ şi îl învăluia în căldura lui plăcută. Alergam ca un copil de doi ani de la floare la floare ca să văd ce minunate sunt toate. Apoi m-am oprit brusc. Mi-am amintit cum cu o zi în urmă şi tu vedeam totul în negru. Mi-am amintit cum şi eu eam tristă. Mi-am amintit cum respiram de greu şi de dezamăgită. Şi…am realizat ceva…de ieri până azi nimic nu s-a schimbat în viaţa mea. Lucrurile pe care le aveam ieri, le am şi azi. Persoanele care sunt azi în viaţa mea, erau şi ieri. Dar…ce s-a schimbat? Perspectiva din care privesc!!!! Ieri priveam totul din pătrăţelul negru nedisimulat al dezamăgirii. Astăzi m-am mutat în cel roz. În cel în care am ajuns să privesc viaţa cu ochii unui muribund. Oare un om bolnav de cancer cât ar mai da pentru o nouă zi??
Am decis ceva: de acum, voi privi de pe fereastra optimismului! Şi ştiţi care e partea frumoasă? Că de pe acea fereastră, am să vă pot vedea şi pe voi. Şi nu oricum, ci radiind!!
Fiţi fericiţi! Nu lăsa ca oamenii să-şi amintească de tine ca de un om trist şi ursuz. Răspândeşte zâmbetul tău!

Advertisements

Responses

 1. salut,
  vreau sa trimit acest articol celor cateva sute din lista mea. pot sa copiez textul si sa il expediez, cu mentionarea sursei? multumesc.
  cele bune si vesnice,
  peti.

  • Da Petru:) Desigur

   • capshuniko, iti multumesc:)
    maine voi expedia articolul.
    o zi fina.
    peti.

 2. Fii un zambent ne-ncetat pentru lumea din pacat….zice versul unei cantari interpretate de Impact Quartet (o poti gasi pe youtube sa o asculti, sunt aradeani de-ai mei…)

  Fii plina de pace si binecuvantata surioara!! Dumnezeu sa ne ajute sa zambim zi de zi, ca avem atatea motive…suntem frumosi, sanatosi, avem hrana, imbracaminte…si daca nu am avea toatea astea tot ar trebui sa zambim pentru ca avem sus in cer un Tata care ne iubeste atat de mult incat nu poti sta trist si indiferent fata de o iubire ca a Lui!!!

  FII UN ZAMBET ZI DE ZI, SI LUMEA DIN JUR VA ZAMBI!!!!

 3. e important sa ai un zambet frumos.

 4. pe 15 Mai a fost si campania celor de la lume buna: “Un zambet pentru tine” 🙂 Probabil ca s-a simtit acest lucru 😉

  • Nu stiam de campania lor:) Oricum…e important sa acorzi cate un zambet

 5. Starea celor din jur este influentabila (molipsitoare) asupra ta… daca vezi pe cineva suparat, te ia supararea si pe tine. daca vezi persoane vesele si zambarete, iti vine si tie sa zambesti! daca vezi pe cineva ca rade in hohote, iti cam vine si tie sa razi… 😀

  Si totusi, care calitate este mai importanta? Sa fi frumos/frumoasa si chipes/a sau sa zambesti?
  Multa lume spune ca mai bine si-ar petrece timpul (sau ar purta o conversatie) cu o persoana care zambeste des, decat cu o persoana mai frumoasa si care nu zambeste aproape deloc.
  Am observat si eu asta la diferite vanzatoare… ieseam din magazine mai bine dispus dupa ce vedeam zambete decat dupa ce vedeam vanzatoare frumoase si aspectuase, dar deloc zambarete(sau chiar incruntate)…

  …iar tu, Alina, daca zambesti mult… atunci inseamna ca ai ambele calitati 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: