Posted by: capshunik | June 21, 2010

Încrederea

”Blestemat e cel care se încrede în om.” Cuvinte mai adevărate nu se puteau scrie niciodată! De multe ori încrederea acordată mi-a fost călcată în picioare. De multe ori am rămas numai cu un gust amar. Şi totuşi…de fiecare dată, parcă acordam tot mai puţină încredere. Încetul cu încetul poate că ajungem la punctul în care nu vom mai putea acorda încredere nimănui. Oare încrederea e asociată cu naivitatea? Dacă e aşa…cum să supravieţuim? Cui să mai acordăm încredere şi cui nu? Eu zic să ne facem partea noastră în dezvoltarea unei relaţii, să nu greşim şi nu în ultimul rând…să fim naivi atât cât trebuie ca să păstrăm o relaţie în picioare. Dar să nu fim atât de naivi încât să ne amăgim de fiecare dată.
Acordă încredere atât timp cât ai motive să o faci. Acordă încredere şi când nu ai motive să o faci. Dar… fii conştient tot timpul că în momentul următor încrederea îţi poate fi spulberată!

Advertisements

Responses

 1. acest verset, cu care tu ai inceput, l’am intalnit des in ultimele zile…avem atat de multa incredere in anumite persoane, si desi ne dezamagesc, ne ranesc, continuam sa ne facem iluzii, sa mai credem intr’o noua sansa, dar ajungem sa ne inselam singuri…
  foarte frumos acest articol:)

 2. in Mica 7 cu 5 scrie astfel: “nu crede pe un prieten, nu te increde in ruda cea mai de aproape; pazeste-ti usa gurii de cea care iti sta in brate!

  sa ne incredem pe deplin doar in Dumnezeu, caci omul este foarte inselator.

  imi place blogul tau.

  fii binecuvantata!

 3. Încrederea…un subiect delicat, un principiu uneori dificil de înţeles. Îmi place ce zicea selena mai sus. Am avut şi eu în viaţă momente când încrederea mi-a fost trădată şi promisiunile făcute au fost încălcate, aşteptările mi-au fost înşelate…fiecare din noi trecem prin astfel de momente şi uneori şi noi dezamăgim şi înşelăm (e şi azul meu) dar singurul care nu m-a dezamăgin nici nu m-a înşelat niciodată e Dumnezeu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: