Posted by: capshunik | July 7, 2010

Vreau acea iubire…

Nu vreau o iubire normală. Eu nu pot accepta obişnuitul. Nu vreau să accept orice doar cu gândul că ”merge şi aşa”.Nu vreau amăgie. Nu vreau renunţare. Nu vreau aşa ceva! Nu vreau acea iubire mediocră. Nu vreau să fiu o egoistă care să îngrădesc libertatea şi liberul arbitru al celui iubit. Pur şi simplu nu vreau să-l leg de ceva ce nu doreşte. Nu vreau să-i omor visele sau personalitatea. Nu vreau să fac cunoştinţă cu ochii lui trişti de atâta compromis. Nu vreau să manipulez. Şi..nu vreau să profit de influenţa pe care o am asupra lui.
Vreau acea iubire. Iubirea care să nu dorească să manipuleze. Iubirea care să nu caute folosul ei. Iubirea care să se dăruiască pe sine însăşi. Iubirea care să poată spună sincer şi deliberat ”mă bucur pentru fericirea ta”, chiar şi atunci când fericirea lui înseamnă tristeţea mea. Vreau să fiu capabilă să renunţ la dorinţa mea de a conduce şi de a manipula. Vreau ca dorinţele mele să fie legate de dorinţele lui. Vreau să pot spune fără constrângere: ” Încotro vei merge tu voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea!”. Vreau să ajung la desăvârşire.
Până atunci…voi căuta să iubesc tot mai mult. Să pot iubi ca Dumnezeu. Şi când iubitul meu…voi avea acea iubire…vom merge să atingem neantul! Până atunci…lasă-mă să mă pregătesc. Orice lucru îşi are vremea lui.

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. Absolut superb ! ABSOLUT 🙂

 2. ma regasesc in totalitate in ce ai scris aici.iubitul meu arab nu cred ca gandeste la fel, din pacate.

 3. Nu cred ca… acea iubire se va atinge vreodata… aici pe pamant 😦

 4. si eu sunt in cautarea unei iubiri reale in care “te iubesc” sa nu fie urmat de nici un complement circumstantial de mod loc sau timp si sunt mai mult decat sigura ca va veni si ziua in care asteptarea sa ne fie rasplatita

 5. You are the one and only, but not the only one.

 6. frumose ganduri ascunse ai. Din pacate prea putini mai cred in acea dragoste, asta vazandu-se si din comentariul de mai sus. Apreciez “gandurile” tale, sinceritatea si curajul de a vrea mai mult decat mediocritate. Lumea are nevoie de mai mult oamenii de felul acesta. Gbu!!!

 7. ridici prea sus mingea la fileu, fa o promisiune cu tine insuti ca nu ai sa te gandesti 6 luni la dragoste, iubiri perfecte,roz bombon; e foarte posibil ca ce (cel pe care il) cauti sa fie intratat de aproape de tine incat sa(nu-l) poti vedea.

 8. da..si eu ma regasesc in ceea ce ai scris.. si cred ca se poate.depinde de noi. noi suntem cei care o putem face posibila .trebuie doar sa fie persoana potrivita,care sa isi doreasca acelasi lucru 🙂

 9. Buna, te intereseaza un schimb de linkuri cu http://www.orator.ro? daca da atunci astept un semn din partea ta…multumesc!

 10. EXISTA ACEA IUBIRE ADEVARATA SI PURA, chiar daca multi spun ca nu exista. Bineinteles, ea este mai rara decat orice in zilele noastre, intr-o lume in care cele mai bune si alese valori, tind sa se denatureze cu fiecare zi ce trece… dar totusi ceea ce este pur si desavarsit va ramane vesnic… iubirea adevarata exista. Si aceasta iubire nu o pot atinge decat cei care in primul rand, inteleg ce inseamna aceasta iubire ( acesta fiind neconditionata, sincera, devotata, loiala, vesnica, etc. ) si care sunt ei insisi persoana care iubeste astfel dovedind acest lucru. Iubind astfel, nu te vei putea apropia cu toata fiinta ta, decat de o persoana asemanatoare. Da…si este adevarat, ca iubirea adevarata e foarte rara… Ce trist…!

 11. Aceste cuvinte m-a facut sa zambesc… Sa inteleg ca iti plac provocarile pentru ca ce exprima aceste cuvinte nu este altceva decat o provocare pe care tu ti-ai cladit-o.
  Intr-o societate din ce in ce mai indiferenta si falsa ti-ai propus sa ridici stacheta ceea ce este de apreciat desi probabil si tu esti constienta ca nu va fi chiar asa de simplu insa timpul le va rezolva pe toate.
  De ce spun eu ca este destul de greu de indeplinit astfel de obiective indraznete? pentru ca din pacate de cele mai multe ori se intampal ca o persoana de treaba sa aibe parte de una care nu o merita si asta este tot un fel de ciudatenie a vietii. 🙂
  Deasemenea sa ai grija si la rechini ca sunt foarte multi in jur ce abia asteapta sa atace insa din ce am citit eu pana acu chiar iti dau sanse destul de mari! 😉
  Ce sa zic multa bafta, incredere si putere de lupta… pentru ca viata este ca o batalie atat cu altii cat si cu tine inseti. 😉

 12. “Nu vreau o iubire normală”…

  eu din contra, vreau chiar o iubire normala… doar in normalitatea dragostei se poate implini ce ai scris in continuare

  🙂

 13. Subscriu, subscriu cu totul la gandul tau ascuns. M-am regasit, ma regasesc si voi continua sa ma las a fi modelata in asa fel incat sa-l fac pe el sa straluceasca. Si acum imi amintesc niste mari cuvinte, care-i apartin lui Pierre Teilhard de Chardin:
  “A iubi pe cineva inseamna a afirma ca este demn de respect, a-i permite sa isi traiasca viata liber, a-i lasa intacta intreaga libertate, a-i recunoaste demnitatea ca persoana, a-l invita sa se dezvolte, a-l obliga sa fie pe deplin ceea ce este, a-l inspira sa fie tot ce poate fi.”Acesta este telul meu.

 14. comentez si aici:P…o persoana buna nu poate avea parte de o persoana mai putin buna pt ea…exista cazuri izolate,si cand noi vedem un astfel de caz,vedem suprafata:)demulte ori m-am izbit de vechea realitate…fata e frumoasa foc dar n.are minte,el e simpatic si prost educat..etc…dar,totul atarna de noi…pregatiti-va,invatati din cazaturi,si nu catalogati usor oamenii,si pe final, TOTUL ARE VREMEA LUI…si nu starni dragostea pana nu vine ea ,ca poate te amagesti singur,…nu o cauta..ci doar pregateste pt ea:)

 15. Vreau acea iubire …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: