Posted by: capshunik | July 10, 2010

Cine eşti tu?

Cine eşti tu? Tu, cel care citeşti cu sufletul la gură cuvânt cu cuvânt? Cine eşti? Vreau să te cunosc. Vreau să-ţi cunosc identitatea. Să-ţi cunosc durerea. Suferinţele. Bucuriile. Sentimentele. Să te cunosc cu adevărat. Pe tine. Nu pe cel pe care-l arăţi lumii. Să îndrăzneşti să fii tu însuţi. Cu bune şi cu rele. Să îndrăzneşti să spui lucrurile pe care vrei să le spui fără să te gândeşti ce vor gândi cei din jur. Să îndrăzneşti să spui unei persoane că o iubeşti, fără a te gândi la posibila respingere. Nu contează că eşti brunet, blond, şaten, că ai ochii albaştri, verzi, negri. Tot ce contează e că vreau să te cunosc. Să-ţi cunosc sufletul. Vreau să priveşti atent la tine, în adâncul tău. Vreau să te întrebi dacă cu adevărat asta e ceea ce vrei de la viaţa ta. Dacă asta e ceea ce ai visat. Dacă îţi place de persoana care eşti acum. Să te duci în faţa oglinzii, să priveşti insistent în ochii tăi…ca prin prisma lor să-ţi vezi sufletul. Cu adevărat asta e ceea ce vrei pentru tine? La câte din dorinţele tale ai renunţat? La câte calităţi unice ai renunţat doar pentru că nu se potriveau cu lumea de afară. Gândeşte-te bine şi apoi… spune-mi cine eşti tu. Vreau cu adevărat să ştiu! Cine eşti?

Advertisements

Responses

 1. serios? vrei sa ma cunosti?

  de ce vrei sa ma cunosti?

 2. Frumoasa exprimare…pe mine ma cunosti foarte usor, cu suflet cu tot. Problema e ca trebuie sa intelegem toti sa invatam sa ne cunoastem. Una din parerile mele, este ca daca reusim sa ne vedem cat mai clar in oglinda si reusim sa-i vedem si pe cei din jur, atunci se cheama ca incepem sa ne intelegem cu adevarat.

 3. Mie nu îmi prea place să vorbesc despre mine. Mi-am făcut o descriere pe blogul meu, o descriere care e (zic eu) felul cum mă văd eu pe mine. Renunţări? Cred că nu am avut destule. A început să mă obsedeze personalitatea lui Richard Wurmbrand, un om care a înţeles că nu poţi fi un om mare în ochii lui Dumnezeu decât atunci când renunţi total la tine şi ceea ce ai tu, fără teamă de urmări.

 4. daca vrei sa ma cunosti asa cum sunt ,sa-mi cunosti identitatea mea cred ca nu aiic este locul potrivit… alege te rog,un alt loc daca vrei sa afli mai multe despre mine…

 5. cine sunt??
  eu cel care ti citesc randurile scrise cu atata viata?!
  sincer,nici eu nu ma cunosc foarte bine,insa stiu ca lumea ma vede un om foarte ok si multumit tot timpul zu zambetul pe buze pretutindeni si in orice situatie..cu toate ca de multe ori as vrea sa fiu mai altfel, mai langa El, fara sa fac multe compromisuri pentru cei din jur..compromisuri care pe mine ma costa mult- in special linistea duhului meu,care e cel mai de pret lucru,care l am intr o lume si o viata de zi cu zi super-agitata in care trebuie sa fac fata la multe provocari insa..nu am putut rosti banalul “Te iubesc” decat de vreo 2 ori in viata- iata o provocare pe care nu am depasit o inca,mai ales in cazl unei persoane care ma r fi putut refuza.
  cu toate astea, El i si face lucrarea si cu acest vas al meu,si la final vad cat de minunat ma creat si ce complecsi suntem..minunati chiar si plini de viata:)..ca tine

 6. Un om nu se justifica ci se daruieste… un om nu se defineste si nici macar nu se compara ci mai degraba se descopera si asta in timp.

 7. Sunt….sunt ca un fir de iarba…sufletul meu se unduieste usor in bataia vantului, sunt un zambet aruncat in coltul unei guri, sunt cuvantul pe care nu am avut curaj sa i-l spun atunci cand trebuia, sunt un om…si totusi un infinit….Sunt chiar o parte din tine…o bucatica din sufletul tau…Ei au impresia ca sunt normala…ca sunt ca ei, dar nici nu-si dau seama cate coclauri sunt in sufletul si in mintea mea….VCei sa-mi cunosti bucuriile? Priveste un om indragostit si ma vei vedea…Vrei sa stii cum sunt cand sunt trista? Priveste ploaia si vei vedea furtuna din sufletul meu…Da, asta e ceea ce vreau de la viata mea…vreau o viata simpla si furtunoasa, pura si zdruncinata de evenimente care sa ma maturizeze..frumos 🙂 sunt infinitul!

 8. TROFEUL CALITATII…usa se inchide in urma mea.In minte i-mi raman ecouriile PRINTESEI SI PRINTISORULUI meu…te iubim mami.O liniste profunda se asterne in jurul meu.Incerc iar sa aduc la viata femeia,care avea in ochii soarele,care stia sa se bucure de felul in care adierea vantului o atingea,care vorbea cu floriile,care in noptiile tarzii de ajun,cand copii si EL dormeau se uita la cer,la stele si inca mai credea ca o sa vada sania lui Mos Craciun.8 ani am in care om luptat cu moriile de vant,si bupa multa osteneala care a fost trofeul calitatii? ? INVIDIA.Dar acum imi dau seama ca nu e asa cum credeam,in spatele invidiei cred ca este si admiratie,si am parte de mult respect nu doar invidie.Ieri sa intamplat ceva greu de explicat in cateva cuvinte!Cand am citit -Ganduri ascunse-SA INTAMPLAT ACEL CEVA CARE I-MI LIPSEA ATAT DE MULT!Cuvintele tale au reusit sa readuca la viata FOCUL din privirea mea.Mi-am dat seama ieri ca nu este nimic in neregula cu mine!doar am obosit,si tu m-ai spus ca este normal!AM ATAT DE MULTE LUCRURI SA ITI SPUN,TE ROG SA I-MI RASPUNZI. Toata admiratia mea pt.,TINE Alina

 9. Nici eu makar nushtiu cine sint ku adevarat… Shtiu doar ka nu sint ceea ce kred altzii despre mine sau ceea ce vad oamenii in fiekare zi in persoana mea… Mi-ash dori foarte mult sa-mi deslushesk sufletu iar tu sa ma ajutzi, sa vezi in mine ceea ce sunt nu ce vor altzii sa vada…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: