Posted by: capshunik | August 5, 2010

Adevăruri inevitabile

Într-un final tot vei fi dezamăgit de către cineva. Trebuie să înveţi cum să mergi mai departe şi să treci peste acea dezamăgire. Vrei nu vrei, persoanele din jurul tău niciodată nu se vor ridica la măsua aşteptărilor tale.
Măcar o dată în viaţă vei suferi din dragoste Asta este. Şi nu e greşit. Trebuie să gustăm fiecare sentiment şi să încercăm să învăţăm din el. Viaţa e dură şi iubirea este complicată. Dacă iubeşti, automat suferi. Suferi când persoana iubită te părăseşte, suferi când ţipă la tine, suferi când simţi că nu te iubeşte îndeajuns.
Odată şi odată tot va trebui să devii responsabil Cu trecerea timpului, trebuie să realizăm că viaţa nu mai ne ţine pe palme şi trebuie să ne asumăm fiecare acţiune şi consecinţele ei. Chiar dacă avem părinţi prea protectori sau un partener care ne protejează, tot trebuie ca noi înşine să trecem prin această etapă care ne conduce spre drumul de adult declarat.
Oamenii sunt schimbători ca vremea Într-o zi te iubesc ca în ziua următoare să te urască. Se poate întâmpla ca să fie alături de tine o perioadă şi când te-ai întors puţin cu spatele…să fie împotriva ta. Asta este. Trebuie să ne obişnuim. Până că nici vremea nu e atât de schimbătoare ca omul.
Rănile se vindecă, cicatricile rămân. Vei fi rănit. Mult. Vei primi lovituri din toate părţile. Uneori chiar de unde nu te aştepţi. Cu timpul, te vei vindeca. Va fi o vindecare durabilă şi dureroasă. Dar…nu te pot minţi. Toată viaţa vor rămâne acolo cicatricile. Toată viaţa îţi vor rămâne acele semne care-ţi vor aminti că ai trecut printr-un război al sentimentelor adevărat.
Ne este frică de necunoscut Fie că spunem asta, fie că o simţim, ne este frică până în măduva oaselor. Deşi spunem uneori că ne încântă necunoscutul, de fapt…noi tremurăm de frică. Ne temem de schimbările majore, ne temem de posibilele modificări ce vor veni.
Tânjim să fim iubiţi E în natura omenească. Am da orice pentru o fărâmă de iubire. Am da casă, maşină, bani…totul numai pentru a simţi acel sentiment înălţător. Alţii chiar omoară pentru a obţine iubirea. Cel puţin aşa cred ei.
Deşi suntem diferiţi, toţi vrem acelaşi lucru: fericirea. Blonzi, bruneţi, roşcaţi, înalţi, scunzi…toţi vor ceva. Să fie fericiţi. Toţi vor să înceteze toate lucrurile care îi fac să se simtă mizerabil şi să poată zâmbi din inimă.
În final, ai să mori Oricât ne-am feri de acest lucru, unii cred că moartea nu îi vor vizita niciodată. Trebuie să fim oricând pregătiţi. Eşti tu gata?

imagine preluată de pe : http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. ” Într-o zi te iubesc ca în ziua următoare să te urască. ” Aici nu sunt de acord cu tine. De fapt poate ai dreptate, dar doar in cazul in care i-ai ucis mama. 😐

 2. o mica completare
  E extraordinar de greu sa urasti pe cineva pe care in trecut ai iubit (vorbim de iubire adevarata, sau un sorogat in cazul in care cea pura nu exista). Pentru a ajunge de la o extrema la alta e nevoie de intamplari mirobolant de dureroase.

  • dar ele exista si cu atat mai mult fac ura sa fie chinuitoare,pt k odata pers aceea insemna cv pt tn mai presus de familie,un adevarat sprijin ,alinare…cateodata iti spui k nu vei mai pune suflet pt k nu vrei sa fi ranit,dar in asta consta toata frumusetea,sa inveti din greseli,greseli ce mai tz vor fi exemple de viata pt persoanele carora incerci s le arati ce si cum merge treaba:)..superb blog Alina:X

   • Asa este. Trebuie sa inveti din greseli. Multumesc

 3. […] Adevăruri inevitabile Fri Aug 06, 2010 0:29 am Într-un final tot vei fi dezamăgit de către cineva. Trebuie să înveţi cum să mergi mai departe şi să treci peste acea dezamăgire. Vrei nu vrei, persoanele din jurul tău niciodată nu se vor ridica la măsua aşteptărilor tale. Măcar o dată în viaţă vei suferi din dragoste Asta este. Şi nu e greşit. Trebuie […] […]

 4. O provocare la meditatie, mai ales la a medita asupra cuvintelor rostite, uneori le rostim atât de uşor si le regretam atât de mult. O palma iti inroşeşte obrazul pentru o oră dar o vorbă îţi rămâne în minte o viaţă cu toată dorinţa de iertare pe care o avem.

 5. Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul incarunteste, iar Zilele se aduna in ani…Dar ce e mai important se conserva; forta si determinarea ta nu au varsta. Spiritul tau e cel care indeparteaza panzele de paianjen.Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare.Dincolo de orice reusita e o alta incercare.Cat timp traiesti, simte-te viu. Daca ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou. Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp …Mergi mai departe atunci cand toti se asteapta sa renunti. Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect. Cand nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti nici asta, ia-o la pas.Cand nu poti sa mergi, ia bastonul. Insa nu te opri niciodata


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: