Posted by: capshunik | August 10, 2010

30 de Nu-uri

Ionuţ m-a provocat să vă spun 30 de lucruri, oameni, atitudini sau sentimente care nu-mi plac. Nu le-am scris în ordine crescătoare su descrescătoare, toate îmi sunt neplăcute şi greu de suportat în aceeaşi măsura!

1. Minciuna. O urăsc atât de mult încât pur şi simplu pulsul îmi urcă de câte ori aud o persoană cum minte. În special, urăsc să fiu minţită în faţă, ca mai apoi când îi reproşezi asta acelei persoane, să nege totul!
2.Făţărnicia. O miros de la o poştă. Miroase oribil a persoană care, scuzaţi-mi expresia, se linge singură! Este atât de făţarnic, încât uită de fapt pe cine simpatizează şi pe cine nu. S-a obişnuit atât de mult să schimbe mii şi mii de măşti încât nici măcar nu mai ştie care e masca lui originală! Brrr, feriţi-vă de făţarnici, care vin mână în mână cu minciuna!
3. Linguşeala. Yacks, yacks, yacks! Cum pot unele persoane să fie atât de linguşitoare şi să pupe în fund pe atât de multă lume?!!!? Când observ o persoane linguşitoare, alerg un kilometru cu tocuri în picioare!
4. Bârfa. Am scris despre ea. Voi mai scrie despre ea. Îmi va displace în continuare! Cred că am spus destule despre acest sport greţos în penultimul meu articol.
5. Nepunctualitatea. Recunosc, nici eu nu sunt tot timpul punctuală. Dar mă străduiesc! A nu fi punctual înseamnă a fi lipsit de respect şi a nu pune preţ pe persoana care te aşteaptă.
6. Italiano vero, gigolo, zii cum vrei! Tot nu-mi place. 3 kilograme de gel în păr, blugi evazaţi, pantofi în picioare, aur pe mâini, picioare, urechi şi la gât, parfum de proastă calitate şi în exces. Merge de parcă lumea e a lui, priveşte fetele ca pe o bucată bună de carne şi are vocabularul sub limită. Nu a citit nici o carte în viaţa lui. Ba da! ”Cum să devii milionar”. Era cu benzi desenate.
7.Vulgaritatea. Totul în exces. Less is more!
8. Prietenii falşi. Sunt mulţi. Sunt peste tot. Aproape toţi sunt aşa. Toţi au un interes şi toţi vor să obţină ceva.
9. Prejudecata. Şi punct.
10. Înjurăturile. Când nu au ceva mai bun de zis, spun o înjurătură. Probabil asta înlocuieşte limbajul cizelat.
11. Sfaturile de la amatori. Nimic nu ma poate scoate din sărite mai tare decât aşa zisele sfaturi pe care le dau cei de pe tuşă. Nu au îndrăznit niciodată să facă nimic, niciodată nu au făcut mai mult decât să iasă din casă până la magazin şi înapoi, dar deodata sunt mari experţi în domeniile altora! Dau sfaturi legate de scris, când ei nu au citit în viaţa lor o carte sau să scrie una! Dau sfaturi legate de gătit, când tot ce au făcut a fost să mănânce. Dau sfaturi legate de televiziune, când tot ce au făcut a fost să stea cu telecomanda în mână. În concluzie, persoane care nu au realizat niciodată nimic, dar sunt buni comentatori la toate!
12.Aroganţa. Eşti mai greu de cap, e ok…dar pe deasupra mai eşti şi arogant?
13. Infidelitatea. Ai lângă tine un partener de viaţă pe care nici măcar nu-l meriţi şi ca bonus îl înşeli?
14. ”Jucătorii”. Cei care zilnic au o altă fată la braţ sau un alt băiat de mână. FRUMOOOSSS
15. Gelozia excesiva. Te verifică dacă întradevăr mergi la baie sau în dormitor, îţi controlează telefonul, îţi sună amicul sau amica în miez de noapte şi-i spune că zilele îi sunt numărate. Ce josnic!
16. Neciopliţii. Aşa le spun bărbaţilor care habar nu au ce înseamnă bunele maniere. Scuipă pe stradă, se trântesc în femei ca în obstacole, le ciupesc de fund pe necunoscute, comentează obscen şi fluieră ca o mierlă pe cale de dispariţie!
17. Invidia. Dacă vezi pe cineva mai frumos, bun, deştept ca tine…trebuie să-l înlături cu orice preţ!
18. Abuzul. De orice fel! Abuz de personalitate, fizic, psihic, etc.
19.Rasismul. Dacă brutalizezi un ţigan, un negru sau un asiatic…nu te ridică chiar cu nimic mai presus faţă de el!
20. Avortul. Când vei avea dreptul să decizi asupra unei vieţi, să mă anunţi!
21. Intoleranţa. Nimic nu e bun, dacă nu e aşa cum spun şi vreau eu!
22. Jignirile. Cu ce drept îi spui unei persoane că e grasă, urâtă sau exagerat de slabă?
23. Violenţa. Nu pumnul e soluţia!
24. Mândria prostească. Nu ai de ce să fii atât de mândru, dar te comporţi ca un cocoş cu zece găini!
25. Persoanele ştiu-tot. Viaţa este o continua învăţare. Dacă vrei, ai de învăţat chiar şi de la un prunc de 3 luni.
26. Ura. E rea. Malefică.
27. Horoscopul. Ce poate fi mai prostesc decât să citesc dimineaţa cu sufletul la gură ce mi se va întâmpla? Nu trebuie să-mi ghicească nimeni în stele!
28.Persoanele cicălitoare. Am înţeles o dată. A doua oară. A treia oară. CUUMM??!!! Şi a patra??
29. Mizeria. De toate felurile.
30. Dezamăgirile. Sunt dureroase…

Aş fi curioasă ce părere are Băiatul Ciudat şi Camelia.

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. […] 30 de Nu-uri Tue Aug 10, 2010 18:26 pm Ionuţ m-a provocat să vă spun 30 de lucruri, oameni, atitudini sau sentimente care nu-mi plac. Nu le-am scris în ordine crescătoare su descrescătoare, toate îmi sunt neplăcute şi greu de suportat în aceeaşi măsura! 1. Minciuna. O urăsc atât de mult încât pur şi simplu pulsul îmi urcă de câte ori aud o persoană […] […]

 2. hey 😀 pana maine dimineata sper sa apara raspunsul la mine pe blog 😀
  am datorii vechi si multe fata de el oricum….
  te pup!

 3. din articolul asta pare ca esti de acord cu multe din articolul meu 🙂

  • Multe, multe. “Geniile gandesc la fel” :)))

 4. Foarte interesantă viziunea ta şi în proporţie de 95% e şi corectă…
  Eu aş zice cam aşa…
  1. Bine spus, de acord cu tine. E dur şi laş în acelaşi timp un astfel de comportament.
  2. Eu nu aş putea spune că miros făţărnicia…sunt prea multe mirosurile pestilenţiale, dar cu toate acestea se distinge mirosul specific făţărniciei.
  3. N-am înţeles niciodată linguşitorii nici nu-mi doresc să înţeleg linguşeala…ar trebui să fiu şi eu un linguşitor. E un defect uman ca dovadă a laşităţi.
  4. Complicat subiect. Noi bărbaţii (băieţii) aruncăm defectul acesta în braţele femeilor (fetelor). Am constatat cu tristeţe că sunt destui bărbaţi (băieţi) cari practică sportul acesta.
  5. De regulă nu am probleme cu punctualitatea. Nu îmi place oamenii care nu sunt punctuali dar încerc să nu îi judec prea tare.
  6. Adevărat ce zici tu, sunt de acord cu tine.
  7. Când nu ai un vocabular adecvat şi sănătos îţi rămâne vulgaritatea…lucrurile rele se învaţă cu uşurinţă.
  8. Fereşte-mă, Doamne, de prieteni…de duşmani mă feresc singur.
  9. Delicat subiect. În ce mă priveşte sunt sceptic dar nu aş zice că am prejudecăţi.
  10. Mi-au displăcut întotdeauna înjurăturile. Ele sunt o formă de agresiune verbală.
  11. Ai descris foarte bine amatorii. au grijă televiziunile să-i alimenteze, mai ales OTV-ul.
  12. Prostul parcă nu-i fudul, dacă nu îi prost destul sau nu eşti prost destul dacă nu semnalizezi.
  13. Bine spus.
  14. Din nefericire astfel de oameni sunt consideraţi ca, cuceritori şi învingători. Nu ştiu ce şi pe cine cuceresc, pe mine nu mă conving.
  15. Grea boală, se cere tratată.
  16. “…şi fluieră ca o mierlă pe cale de dispariţie!” Simpatică foc afirmaţia asta. Trebuie să recunoşti totuşi, că sunt multe fete (femei) cărora le plac astfel de specimene.
  17. Oamenii care calcă peste cadavre dacî e cazul, numai să-şi satisfacă ego-ul. Nu are nici o importanţă dacă în jurul lor miroase a moarte.
  18. De cafea?
  19. Ba din contră aş zice eu…
  20. Se estimează că din 1990 până în anul de graţie 2010 s-au ucis aproape 20 milioane de copii prin avort, adică s-a ucis o ţară…dar nimeni nu vede, nimeni nu ştie (pace ţie popor cre(ş)tin.
  21. Intoleranţa e prietenă bună cu mândria şi aroganţa.
  22. Dacă nu am un argument în favoarea ta sau împotriva ta, îmi rămâne jignirea. Cam aşa gândesc unii…
  23. Violenţa are multe laturi, nu doar cea fizică. Sunt de acord cu tine, violenţa nu e o soluţie şi violenţa nu face altceva când e lăsată liberă decât să se multiplice exponenţial.
  24. Cocoşul e un aminal cu creier mic şi minte puţină…e trist că aşa sunt destule specimene masculine de natură (cică) umană.
  25. Tot românul se pricepe la politică, afaceri, poezie şi fotbal…când se bagă îşi dau seama că nu ştiu nimic…dar ei totuşi susţin că ştiu.
  26. …chiar diabolică
  27. Ce frumos se minte românul…citeşte azi horoscopul şi vede că nu se împlineşte, dar mâine o ia de la capăt.
  28. Dar la a 10-a ce ai zice? Am cunoscut astfel de personalităţi…
  29. România e o cloacă…lumea e o cloacă. E greu să te păstrezi curat, dar nu imposibil.
  30. Sunt dureroase, dar toţi avem parte de ele…nici Mântuitorul nu a fost scutit de acestea

  Aş încheia spunându-ţi că era bine să ataci mai mult şi partea feminină…ai atacat mai mult partea masculină. Nu ar fi asta o problemă, dar după cum unii (sau poate mulţi) barbaţi sunt misogini sunt şi femei (fete) care sunt varianta feminină a acestora. Îmi plac femeile (fetele) care scriu, şi le încurajez să scrie şi să fie un pol de stabilitate şi normalitate, îmi place cum scrii şi cum gândeşti şi trag nădejde că, cuvintele mele vor fi o critică constructivă pentru tine.

  • In alte articole, atac si partea feminina. Nu e vorba ca atac de fapt. E vorba ca pur si simplu barbatii au unele caracteristici mai rele, pe cand femeile le au pe ale lor:) Tot rele

 5. M-a amuzat teribil punctul 27. Horoscopul. Am scris si eu in urma cu un an ceva referitor la “dansul”, de fapt mai mult o critica la adresa celor care cred in el… in majoritatea cazurilor sunt pure baliverne. Cu referire la celelalte “nu-uri”… consider ca mai toata lumea ar da aceleasi raspunsuri… desi, practic, persoanele ar putea sa se incadreze in una dintre categorii… Eu cred ca cel mai mult urasc nesimtirea. Nesimtirea cuprinde multe: fatarnicia, minciuna, linguseala, ura… etc. Din calea unui om nesimtit trebuie sa te ridici si sa pleci, caci daca odata s-a purtat asa o face face si a doua, treia…n(n+1) oara 🙂 Nu cred ca exista oameni tupeisti, doar oameni nesimtiti, care nu te respecta, insa stiu sa te blameze. As putea scrie un roman despre nesimtirea si ce implica… si nici asa nu cred ca mi-ar trece greata…

  Mi-am permis si eu sa spun ce nu suport.

  Spor la scris! Ai articole pertinente! 🙂

  • Doamnă (domnişoară) Cris,
   Aţi fi surprinsă să constataţi câţi oameni nu sunt şi nu gândesc în felul în care o face domnişoara Alina. Am muncit o vreme într-o fabrică aflată la aproximativ 40 km de Arad, situată lângă un sat. Când m-am angajat acolo credeam cu naivitatea omului care speră sincer, că acolo, voi întâlni oameni decenţi şi cu teamă de Dumnezeu. Cât de amarnic mi-au fost înşelate aşteptările!!! Dacă în principiu unii ar formula astfel de valori, viaţa lor demonstrează contrariul.
   Am citit parţial din blogul dumneavoastră şi îmi place cum scrieţi la fel cum îmi place cum scrie domnişoara Alina şi alte doamne şi domnişoare. V-aş sfătui dragele mele să vă gândiţi să întemeiaţi o asociaţie a femeilor scriitoare, una care să militeze pentru feminitate dar să fie o contragreutate la mişcarea feministă. Ce spuneţi de asta?

   • >>corneliu<<

    Sunt convinsa ca fiecare avem un fel aparte de a gandi, simti, trai si a ne exprima principiile referitoare la viata. Eu ma refeream la simplul fapt ca lasitatea, minciuna si majoritatea "nu-urilor" de pe lista aceasta au devenit clisee, utilizate chiar si de cei care le practica. Cine a spus ca vorba trebuie sa fie in concordanta cu fapta? 🙂 Nu pot afirma ca am multa experienta de viata, dar pana acum am intalnit multi oameni, cu varii caractere, unii au ramas adanc intipariti in mintea si sufletul meu, iar altii m-au facut sa realizez ca nu am de ce sa ii respect, pentru ca nu ma respecta.

    Lumea e plina de prosti. Cred, insa, in continuare ca nesimtirea isi are locul de frunte, caci daca-i prost are o scuza, asa i-a fost dat sa fie, insa nesimtirea e ceva ce dobandesti, tocmai din cauza caracterului slab pe care-l detine omul… Nesimtirii nu ii pot gasi scuze si cred ca e egala in ambele tabere. ( cea a femeilor si a barbatilor )

    Multumesc de aprecieri! Cu privire la propunerea ta… poate candva 🙂

 6. […] de Camelia Căpitanu on 14 august 2010 · Leave a Comment  Numita domniţă Alian Ilioi (care păstrează un soi de mister întrucât are dată sub dispariţie pagina din familia […]

 7. interesante nu-uri ai ……knd postesti cele 30 de Da-URI?

 8. … Sa ai grija de tine, si sa poti detesta aceste “Nu-uri” pentru totdeauna…
  Nu am vazut scris IPOCRIZIA, sau probabil ca tu ai asociat-o cu fatarnicia… oricum, e clar…

 9. fluiera ca o mierla pe cale de disparitie… =))) cea mai tare =))

 10. ….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: