Posted by: capshunik | August 20, 2010

De ce înşală bărbaţii?

Sunt convinsă că această întrebare a trecut prin capul multor distinse doamne. Îmi şi imaginez cum sunt frământate perfect de întrebarea parcă fără răspuns. Se tot întreabă: ”De ce?”. Lucrul interesant îl face că am încercat să trişez şi să intru în mintea altor bărbaţi, curioasă fiind ce voi găsi acolo. Unii s-au lăsat descoperiţi, alţii au stat pe gânduri de parcă se întrebau şi ei de ce o fac iar alţii au negat cu vehemenţă. Cert este că, de ce să nu fim realişti, bărbaţii înşeală. Nu numai ei, dar în acest articol ei sunt distinsul nostru subiect şi mare dilemă. Multe femei se învinovăţesc pe ele însele şi poate pe bună dreptate. Au încetat să mai fie cine erau atunci când s-au îndrăgostit. Dar poate că şi bărbatul a făcut acelaşi lucru. Oare o fac pentru că vor să vadă dacă mai sunt în formă? Sau poate că o fac din pură vanitate. Ori poate sunt prea cicăliţi de iubitele lor şi s-au săturat de atâta critică. Sau au nevoie de diversitate? Sunt întrebări peste întrebări care cutreieră mintea femeilor înşelate.
Puştii de 18 ani cu gura până la urechi şi cu pieptul scos în afară mi-au zis :”Avem asta în sânge”. Asta da mândrie! Călin, om matur şi trecut prin viaţă, mi-a spus că de fapt bărbaţii înşală tot timpul cu gîndul. Dar, ca scopuri principale ar fi nevoia de nou, de provocare, de schimbare şi…respect pentru el că recunoaşte, a spus clar şi direct: ”de fapt, nici nu prea au mari remuşcări şi că mereu există în mintea lor întrebarea ”de ce nu?
Un alt bărbat mi-a spus scurt şi la obiect ‘‘pentru a avea parte de acţiune”. Un fotograf drăguţ şi celebru mi-a spus că ”probabil nu sunt împliniţi de parteneră” sau un altul afirma că se simt atraşi fizic de altă persoană. Un student popular a spus că probabil se simt plictisiţi de persoana de lângă ei.
Băiatul timid din Arad a spus că nu vede nici un motiv pentru care ar face aşa ceva.
Şi totuşi marea întrebare rămâne DE CE?
Femeile nu se mai aranjează? Au devenit nepăsătoare? Nu mai sunt atât de feminine şi de înţelegătoare? Bărbaţii sunt nişte jucători înnăscuţi?
Eu cred că unul din multele motive este că nu mai găseşte destulă înţelegere acasă, armonie şi pace. Că femeia nu mai e ce a fost odată. Devine neglijentă şi nepăsătoare. Asta în unele cazuri. În celelalte…ei bine, bărbaţii sunt nişte fiinţe extra-hormonale!! După cum aţi văzut şi voi, înşeală pentru că totul devine monoton, plictisitor pentru ei. Atunci, ce e de făcut? De comunicat…Sunt convinsă că încă răsună întrebarea în minţile voastre ca un ecou: ”Şi totuşi, de ce înşală bărbaţii?”

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com


Responses

 1. aoleu! si tu?
  obsesia bloggeritelor : “de ce inseala barbatii??????”
  raspuns: pt ca le permiteti si pt ca exista femei care accepta sa fie #2. intuitia feminina? posesivitatea nativa? iubirea? romantismul incurabil care da nastere, in lipsa, la crize de gelozie? unde sunt?
  nu intreba “de ce se intampla?”… incearca sa afli “cine a permis sa se intample”…

  p.s. si femeile inseala… oare de ce?
  p.s.2. “pt ca a devenit monoton” e o preconceptie, un stereotip penibil. o relatie in care unul dintre parteneri se “plictiseste” e o relatie care nu ar trebui sa existe. s-au cunoscut si au intrat intr-o relatie de “ochii lumii”? cu siguranta NU! ambii parteneri sunt partasi la “monotonie”, iar un barbat fad, insipid, plictisitor, incapabil sa-si intretina partenera, care provoaca sau asista la plafonarea relatiei nu va insela (poate doar daca EA e o posesiva, isterica si labila mintal – riscul mortii ei premature l-ar mai tine langa ea), ci va pune capat acelei relatii… sau v-a provoca acel “final”.
  p.s.3. ce subiecti ai folosit ca sa-ti completeze chestionarul? :)) “neimpliniti”, “timizi”, “plictisiti”? scorpionul din mine se revolta (a doua oara): barbatii care inseala nu sunt lasi (preluat si comentat pe un alt blog … ), plictisiti, timizi, disperati, libidinosi, sictiriti, scarbiti de partenera (hai ca exagerez) – ci doar “primiti”.

  • Iti dau dreptate in tot ce ai scris 🙂

   • iti multumesc!

 2. Barbatii care nu iubesc inseala.

 3. Sunt si barbati diferiti de restul barbatilor.

 4. Alex, toti barbatii is la fel.

 5. …Lipsa de echilibru in toate aspectele…!

 6. nu cred ca e vorba de barbati,aici trebuie cate o discutie despre fiecare cuplu in parte.Circumstantele difera,persoanele difera, relatia cu partenerul difera..si asa mai departe…
  cat despre partea hormonala,ramane de discutat….
  chestia ca doar barbatii sunt mai aprinsi dupa sex,este un mit…
  da o privire..la lumea din jur,la tot ce exista pe internet..la felul cum se comporta barbatii si in special femeile in societate
  cu totii alearga spre…atentie spre actiune spre distractie..de fapt spre implinire…
  dar alarga in directia gresita…
  si pana la sfarsitul vietii se aleg..doar cu franturi din ce ar fi putut oferi viata cu adevarat.
  trist.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: