Posted by: capshunik | August 25, 2010

Sunt singur!

Sunt singur. Sunt singur când atâta lume roieşte în jurul meu. Sunt singur când inima mea bate şi nici o alta nu mai bate în unison cu ea. Duc o viaţă de peregrin. Aş vrea să mă înţeleg cu ceilalţi, dar nu pot. Pentru că sunt singur. Orice aş face, orice aş zice simt că nimeni nu mă înţelege cu adevărat.
Când aş vrea să spun cuiva ceea ce simt, nu găsesc înţelegere din partea nimănui. Toţi mă privesc ca pe o ciudăţenie în proces de evoluţie. Dacă fac o faptă venită din inimă sunt catalogat drept nebun. Dacă îmi dedic viaţa unei cauze anume, mi se spune că mi-am irosit viaţa. Deşi am familie, simt că acolo, în jurul sufletului meu nimeni nu roieşte. Deşi am prieteni, ştiu că dacă aş fi cu adevărat eu, fără ascunzişuri, fără ocolişuri, tot singur aş fi. Mă lupt în stânga şi în dreapta pentru că inima mea caută companie. Caut să fiu înţeles. Dar tot ce reuşesc e să mă învârt ca un titirez în jurul axei. Mă întristează această singurătate. Cum lumea oare nu realizează cât de singură e? Mă simt ca o pasăre călătoare care zboară de colo-colo pentru a căuta fiinţe cu care se aseamănă. Dar la sfârşitul zilei, zborul tot singur îmi rămâne.
Este atât de uşor să-ţi umpli ziua cu nimicuri, să lucrezi până la epuizare, să te adânceşti în proiecte şi să alergi de colo-colo, dar la finalul zilei, această alergare tot nu acoperă singurătatea mea. Mă mir cu oamenii nu simt această singurătate. Mă mir cum nu realizează că în pofida muncii, proiectelor şi a alergării de care abuzează zilnic, ei încearcă să acopere de fapt acel gol care se adânceşte pe zi ce trece tot mai mult. Zâmbesc mult şi fals, vorbesc mult şi fără rost, îmi caut activităţi pe care nici eu nu le înţeleg uneori, stau cu oameni cu care nu am nimic în comun şi toate acestea pentru a-mi ocupa timpul şi a nu da răgaz sufletului meu să realizeze cât de singur e. Pentru că dacă s-ar întâmpla asta…ar trebuit să strig în gura mare ceea ce toată lumea se teme să spună şi să rescunoasc: ”SUNT SINGUR!”

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. […] Sunt singur! Wed Aug 25, 2010 11:31 am Sunt singur. Sunt singur când atâta lume roieşte în jurul meu. Sunt singur când inima mea bate şi nici o alta nu mai bate în unison cu ea. Duc o viaţă de peregrin. Aş vrea să mă înţeleg cu ceilalţi, dar nu pot. Pentru că sunt singur. Orice aş face, orice aş zice simt că […] […]

 2. Oau,
  deci este o tema extraordinara pe care chiar ma
  ganeam ieri sa te rog sa o abordezi,fiind foarte curios de punctul tau de vedere..:)
  Mi se pare ca e o tema destul de vasta de care incepem sa ne batem tot mai des-singuri,chiar fiind incojurati de atata lume,si daca nu l avem nici pe El..atunci,ce ne mai ramane?

 3. @dan_cj, sa ramai cu tristetile tale, cu neimplinirile tale, intr-un mod …singuratic… de ajungi sa fii depresiv, anxios….si ce este ciudat, ca sunt asa de multi tineri din bisericile evanghelice singuri, si si-o alimneteaza cu zambete false, si cu alti indulcitori, si sunt si adulti singuri, deoarece fie nu au stiut s ase apropir, poate ca au fost raniti, sau poate…cine stie, poate ca ar trebui sa invatam sa ne apropiem de acsti oameni… sa invatam s aii ajutam, s anu le zambim atat de fals…

  • Bine ai punctat aspectul cu zâmbetele false

 4. am inceput sa iti scriu un comentariu si s-a transformat in lumgimea unui post :-” te-am parafrazat si mi-am scris parerea aici http://yonneland.blogspot.com/2010/08/un-alt-raspuns.html

 5. sunt sigur ca NU esti fericit-a, dak nu sti sa raspunzi la urmatoarea intrebare: de unde vi? …. ce faci aiki? … incotro mergi? … Unde cauti fericirea? sau crezi in evolutie? te nasti traiesti putzin,mori, shapoi te transormi in putin ingrasamant? sau sau …. sau crezi in Dumnezeu?
  unul singur e adevarul:)

 6. iar o intrebare……ai prieten?

  • Asta tine de viata privata, dar…nu, nu am

   • ok… am sa tin cont la urmatoarele interebari…numai ca intebarea reflecta subiectul tau…….cum fac k atunci knd las un comm aici sa ma anunte pe mail knd rsp tu??

    dak aveai prieten scriai la fel?

 7. Mi-a venit sa zambesc, mai ales la comenturi… Desi simt aceeasi stare, nu am indraznit sa scriu despre subiectul asta in blogurile mele, pentru ca mie mi-a venit replica dinainte: ” Ai prieten…? ”
  Raspunsul meu a fost: ” Depinde ce fel de prieteni… “.

 8. :)) pentru marii oameni care au marcat trecutul singuratatea era un lucru pozitiv, pana si Socrate a dat’o in bara … gandeste’te ca daca nu se casatorea nu devenea filisof :)) :”Daca vei avea o nevasta buna vei fi fericit, daca nu, vei deveni filosof” .. e valabil si viceversa!
  – e grea singuratatea dar e frumoasa in felul ei .. toate la vremea lor 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: