Posted by: capshunik | September 9, 2010

Ce vrea o fată

Nu poţi cuceri o fată fără să îţi pui imaginaţia la lucru. Şi când spun o fată, mă refer la persoana cu anumite norme morale şi anumite aşteptări. De multe ori când am fost întrebată ”Ce vrea de fapt o fată?” am fost tentată să spun :”Mă crezi că nici noi nu ştim?”.
Cert este că vrem ceva. Vrem să ne simţim apreciate. Vrem să simţim că tot timpul este acolo, cineva, pentru noi. Vrem să însemnăm ceva. Să avem valoare.
În primul rând, o fată vrea să fie iubită. Asta e de la sine înţeles. Dacă nu ai de oferit iubire, dacă nu eşti în măsură să iubeşti cu toată inima şi din tot sufletul, mai bine renunţă. Nu-ţi bate joc şi de tine, şi de ea. Fetele adevărate nu se amăgesc cu iubiri ieftine.
O fată simte nevoia să fie apreciată. Fie că ştie să cânte frumos, că ştie să facă mâncare bună, că scrie frumos, că desenează frumos sau că vorbeşte frumos, trebuie tot timpul să o apreciezi. Să îi dai de înţeles că fără lucrurl pe care-l face ea, lumea nu ar mai fi la fel. Cât de frumos este să simţi că eşti specială!
O fată vrea să lupţi pentru ea. Fie că lupţi ca să o cucereşti, că lupţi ca să păstrezi relaţia sau că lupţi cu alţii pentru a nu ţi-o fura, o fată se simte bine când îi demonstrezi că-ţi pasă atât de mult încât nimic nu te opreşte de la a o avea.
O fată vrea romantism. Vrea cucerită, vrea lucruri speciale.
O fată vrea câteodata să ghiceşti ce vrea. Ştiţi la ce mă refer. Mai greu să comunice. Preferă să le citiţi gândurile!
Poate ai văzut destul de des pe stradă o frumuseţe de fată de mână cu un băiat nu atât de strălucit. Te-ai minunat şi-ai spus printre dinţi: ”norocosul”. Îţi spun eu de ce. Acea fată se simte în largul ei cu acel băiat, acea fată se simte apreciată, iubită, specială. A fost conştient că nu o merita şi a luptat pentru ea. Asta vrea o fată! Să simtă că nu e o fată oarecare ci…e acea fată!

Audiţie plăcută!

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. cred ca primele trei sunt esentiale pentru a o face sa se indragosteasca de tine iar ultimele doua sunt necesare pentru a o face sa se “reidragosteasca” fara romantism si ceva nou,care sa o surprinda pe fata se instaleaza plictiseala,raceala..cand ajungi sa ghicesti ce vrea dai dovada ca ai fost atent inainte si ai incercat sa o cunosti cel mai bine,asta iti da avantaj in fata unui un eventual”concurent”care ar vrea sa ti-o rapeasca dar care nu o cunoaste cum o cunosti tu..parerea mea

  • Mihai, dragule…ai ramas acelasi fermecator, bucovinean! 🙂
   Poate incerci sa scrii pe “Umograf”, varianta masculina la acest articol!
   Mi-e dor de tine, omul lui Dumnezeu!

   PS: Alina, dar o fata credincioasa (metanoia), ce-si doreste? 🙂

   • Chiar si o fata credincioasa isi doreste implicit SI aceste lucruri. Consider intrebarea ta de prisos, stiind ca ORICE gen de fata nu se poate lipsi de iubire, tandrete si apreciere.

 2. […] Ce vrea o fată Thu Sep 09, 2010 22:03 pm Nu poţi cuceri o fată fără să îţi pui imaginaţia la lucru. Şi când spun o fată, mă refer la persoana cu anumite norme morale şi anumite aşteptări. De multe ori când am fost întrebată ”Ce vrea de fapt o fată?” am fost tentată să spun :”Mă crezi că nici noi nu ştim?”. Cert este […] […]

 3. Wow Petre,nici nu ma asteptam sa ne”intalnim” aici.Sper sa ne vedem candva si in realitate.Sa stii ca m-am gandit sa scriu varianta masculina dar vorba Alinei,am fost tentat sa spun”Ma crezi ca nici eu nu stiu” oricum,ma gandesc inca la asta:)

 4. Domnisoara, cu tot respectul, tind sa cred ca nu ai priceput ideea intrebarii de mai sus. In nici un caz nu a fost “de prisos”; era cu bataie mai lunga, dar acum s-a ofilit.

  Apoi, te asigur ca daca invatam sa ne primim oaspetii (pe blog), cu o atitudine mai rezonabila, fara sa monopolizam discutia sau sa fim aroganti, va fi doar spre binele nostru (si al cititorilor). Toleranta e o virtute, nu o slabiciune!Dar desigur, tu stii deja aceste lucruri…

  Cu stima,
  Petru-Eremia Moldovan

  • Departe de mine de a fi aroganta sau de a parea neprimitoare de oaspeti. Am avut o zi extrem de proasta si greseala mea ca m-am exprimat neadecvat. Am fost putin dura, dar raspunsul ti-a fost dat cu blandete, crede-ma. Imi cer iertare daca te-am ofensat

   • Am inteles.

    Probabil a fost o eroare de perceptie, din partea mea.

    Nu-ti mai fa griji…

    O zi buna!
    P-E M

   • Sau probabil a fost o eroare din partea mea. Nu m-am exprimat cum ar fi trebuit. O zi bună şi ţie!

 5. Ti-am fost aratat piesa pe facebook:P Acum iti arat clipul….cred ca se potriveste cu articolul tau: http://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk Bruno Mars – Just The Way You Are ENJOY!:D

 6. Cred că e mult prea mică lista.
  Realist fiind, pe partea cu ce vrea o fată credincioasă, probabil că vrea ca el să fie mai stabil în relația cu Dumnezeu, să poată fi preotul familiei. E normal și de așteptat.

  Legat de prima parte, ai forțat destul de mult generalizarea, dar majoritatea sunt valabile universal, dar nici pe departe nu cred că-s suficiente. La fel cum pentru un băiat să arate bine, nu e nici pe departe criteriu decisiv.

  Însă legat de ultima idee, eu mă mulțumesc ușor să fiu cel mai urât din relație :))

  • Ştiu că e mică lista. Am precizat în articol că sunt doar generalităţi şi că mai sunt multe pe spus:)

 7. impresii eronate..:)
  dai unui fete totul…si dupa aia o sa rada de tine…ca nu mai esti misterios,etc…si apoi daca ii dai verde si -te vezi cu alta- iti cere sa o ierti etc…
  nu am iertat si bine am facut..:)
  acum tampita se cauta de boala pe la cap :))

 8. “O fată vrea să lupţi pentru ea. Fie că lupţi ca să o cucereşti, că lupţi ca să păstrezi relaţia sau că lupţi cu alţii pentru a nu ţi-o fura, o fată se simte bine când îi demonstrezi că-ţi pasă atât de mult încât nimic nu te opreşte de la a o avea.”

  mda, dar “fata” apreciaza, isi da si ea interesul?
  sau doar bate din palme ca la spectacol, atunci cand baiatul incearca sa o tina in mana ca pe un glob nepretuit.. :-/
  [sper sa`ti faci netul si sa primesc un mic raspuns]

  • Mi-am facut netul. Depinde ce fel de fata. Asa cum si baietii sunt diferiti, asa si fetele sunt de toate felurile. Sunt fete care numai asteapta sau primeasca, sunt fete care numai daruiesc sau sunt fete care si primesc si daruiesc:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: