Posted by: capshunik | September 17, 2010

Prea puţin timp ca să nu fiu EU

Viaţa e prea frumoasă şi prea scurtă ca să o trăieşti aşa cum vor alţii. Toţi au aşteptări de la tine, cerinţe. Ne-am făcut câţiva dintre noi idee de cum ar fi perfecţiunea şi avem pretenţia ca toţi ceilalţi să ne urmeze tiparurile. Şi cine nu o face, vai, nu se încadrează în ideile noastre de a trăi.
Ne-am săturat să ni se spună să nu zâmbim când avem chef să o facem. Ne-am săturat să ni se spună să nu plângem pentru că e momentul să fim fericiţi. Ne-am săturat să ni se spună să nu alergăm, când abia ne abţinem să nu o luăm la fugă.
Comentează cât vrei tu despre modul cum mă îmbrac, despre modul cum vorbesc sau cum mă comport, dar nu îmi spune tu mie cum ar trebui să o fac! Sau dacă îmi spui, spune-mi-o din dragoste nu pentru că mori tu de invidie!
Am învăţat să trăim cu frica în sân despre ce crede cel de lîngă noi. Am învăţat ca înainte de a face ceva, să ne uităm de patru ori în stânga şi în dreapta. Tot ceea ce facem, porneşte din inimă! Dacă trăim aşa, unde este adevăratul ”TU”. Adevărata persoană? Eu aia vreau să o cunosc, nu persoana dictată şi condusă de societatea parvenită din ziua de azi.
Atât de puţini oameni mai îndrăznesc să fie ei însişi încât mă tem, cu regret, că vom ajunge o mână de oameni clonaţi. Personalităţi, idei, comportamente identice.
Haideţi să îndrăznim să fim noi înşine. Dumnezeu cu un scop ne-a creat diferiţi, Dumnezeu cu un scop ne-a dat gândire diferită. Şi nu, nu cu scopul de a băga pumnul în gură celui de lângă tine. Să îndrăznim să fim noi, nu ceilalţi.


Responses

 1. […] Prea puţin timp ca să nu fiu EU Fri Sep 17, 2010 13:44 pm Viaţa e prea frumoasă şi prea scurtă ca să o trăieşti aşa cum vor alţii. Toţi au aşteptări de la tine, cerinţe. Ne-am făcut câţiva dintre noi idee de cum ar fi perfecţiunea şi avem pretenţia ca toţi ceilalţi să ne urmeze tiparurile. Şi cine nu o face, vai, nu se încadrează în ideile noastre […] […]

 2. Cat deeeee adevaraat!!! LOve your blooog ! I just loveeee it !

  • Eşti o drăguţă Cristiana

 3. nu trebuie sa-ti asculti sentimentele atunci cand ai tu chef.Sa stii ca omul mai are si ratiune.

  • La oamenii normali sentimentele merg mana in mana cu ratiunea. Daca esti doar rational, devii o stana de piatra. Daca esti doar sentimental, devii o epava. Asa am eu chef sa spun:P

 4. Oamenii care au indraznit sa fie ei insisi,sa stea impotriva curentului au avut mari realizari…atata timp cat faci ca altii esti banal dar se pare ca traiesti mai confortabil

 5. Cand nu mai suntem copii sufletul ne moare. Bine ai punctat; sa fim si cum vrem noi.

 6. ce trebuie sa fac daca lumea din jur nu ma intelege? ce trebuie sa fac eu cand cel care zi-cea ca e prieten?frate? se bate cu pumnu in piet si zice ca fara el eu nu eram unde sunt acu?
  ce trebuie sa fac eu cand toti spun ca numai ei au dreptate?ca numai el/ea/ ei stiu ce simt eu?stiu ce cred eu?ei stiu si eu-s un prost, care nu stie pe ce lume traieste?

  ce trebui trebuie sa fac ca sa fiu Eu eu dar sa simt ca sunt in pace cu toti?

  • Lumea din jur nu te va înţelege niciodată. Nimeni nu te va înţelege pe deplin. Doar Dumnezeu. Cel care se bate cu pumnul în piept şi spune că fără el nu erai unde eşti acum, e un om egoist. Poate că spune adevărul, dar e un mare egoist. Nu ai nevoie de astfel de persoane în jurul tău. Tu alegi cu ce persoane te înconjori. Cei care nu au încredere în tine, care nu te încurajează nu îţi sunt prieteni cu adevărat. În pace cu toţi? Nu ştiu dacă vei fi vreodată. Lumea îşi cere tributul şi cine nu il oferă este duşman declarat.
   Oare ai vrea să trăieşti o viaţă înăbuşindu-ţi personalitatea doar pentru a mulţumi pe toţi? Atunci când încerci să-i mulţumeşti pe toţi, o persoană ştiu sigură că nu va fi mulţumită: TU

   • multumesc frumos pentru raspuns 🙂

   • Sper din toata inima ca te-a ajutat

 7. Ii fain cand nu permiti altora sa te inghesuiasca in cutiuta lor.

  • De ce să stau înghesuită într-o cutiuţă, când pot alerga liberă?

 8. Suntem facuti sa fim chipului Cristos!Telul vieti noastre ar trebui sa fie Cristo.Viata noastra NU trebuie sa fie condusa de imaginatia gandiri noastre, ci in noi trebuie sa se dezvolte gandirea care era si in Cristos!Asta este mesajul tau Alina?

  • Eu ma refeream aici la faptul ca ar trebui sa indraznim sa fim noi insine, noi, cei creati de Dumnezeu. Sa indraznim sa fim ceea ce Dumnezeu ne-a creat sa fim, nu ceea ce vrea lumea sa fim

 9. Pentru noi e ușor să ocolim toate acestea, pentru că ținta noastră este dincolo, poți relativ ușor să pierzi tot, pentru că te ancorezi în altceva.

  Dar pe cei din lume îi înțeleg, asta-i tot ce au. Și vor face tot posibilul să se integreze într-un grup, pentru că, până la urma urmei, toți dorim asta. Doar că noi dorim să fim acceptați de Altcineva.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: