Posted by: capshunik | September 19, 2010

Dacă nu-ţi pasă de mine, te rog, stai departe!

Azi stăteam şi mă gândeam cât de mult ne rănim între noi, oamenii. Cât de mult rău ne facem unii altora. Nu ne placem să suferim dar în schimb provocăm de multe ori suferinţă semenilor noştrii. Nu ne place să fim trataţi cu indiferenţă, dar la rândul nostru îi tratăm pe ceilalţi cu indiferenţă. Nu ne place ca să fim părăsiţi, dar noi părăsim de câte ori nu mai avem nevoie de cineva. Nu ne place să fim loviţi, dar lovim de câte ori avem ocazia.
Uneori ne apropiem de persoane doar pentru că avem interese. Diferite interese. Financiare, sentimentale sau altele. Suntem interesaţi cum să trăim mai bine şi să câştigăm mai mult, fiind pregătiţi să călcăm în picioare pe oricine ne-ar sta în cale. Amăgim oamenii cu vorbe ieftine şi sentimente ipocrite, ca mai apoi să-i aruncăm poate într-un hău adânc de unde nu se ştie dacă se vor mai ridica. Am ajuns atât de egoişti, atât de lacomi încât uităm că mai avem principii şi moralitate.
Aşa că astăzi, dragul meu prieten, am decis să te rog ceva în numele tuturor oamenilor care gândesc ca şi mine. Dacă nu ţii la mine cu adevărat, dacă nu te interesează cu adevărat starea mea, dacă nu vrei să mă ajuţi, să mă ridici când cad şi o faci aceasta doar pentru că te simţi dator sau pentru că aşa îţi dictează conştiinţa, şi în inima ta nu ai vrea să o faci cu adevărat, fă-ne un bine amândurora şi stai cât mai departe. Nu mă răni şi pe mine şi implicit şi pe tine. Nu te amăgi singur şi nu mă amăgi şi pe mine. Nu fă o gaură în inima mea, ca mai apoi să realizezi că de fapt ai şi tu una. Dacă nu stai aproape de mine dintr-o dorinţă sinceră, nu-ţi face rău şi nu-mi fă rău doar pentru că aşa scrie Sfânta Scriptură ”să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, nu o fă din datorie. Fă-o din dragoste şi pentru că vrei cu adevărat! Şi dacă nu există aceasta, te rog eu, dacă nu-ţi pasă de mine cu adevărat, stai departe!

Advertisements

Responses

 1. doar ca unii pur si simplu nu stiu sa aleaga:)

  • Când vor vedea cât de mult îi rănesc pe cei din jur şi cât de răniţi sunt la rândul lor….poate că… vor învăţa să aleagă…

   • enlight me please, what makes u so realistic?

   • viaţa şi roadele ei:d

   • poi, asta`i tot chinu, ca viata ii prea scurta. isi are locu lui realismu, da tre sa stim zambi. si in spatele zambetului sa nu ascundem tristeti adanci. sau?

   • Trebuie sa zambim si sa incercam sa o facem cu adevarat. Daca esti realist nu inseamna ca nu stii sa zambesti. Daca esti realist inseamna ca pur si simplu vrei sa zambesti cu adevarat, din motive adevarate:)

   • that`s what you show us, right? this realism. i can`t look at you and think that u`r so realistic.

   • why not?

   • cause i said so. haha. cause i can`t see you like that. it`s u`r smile that tells me something else

 2. Frumos,surioara!
  Atata patos in ceea ce spui!!!
  Miss you…

  • Mulţumesc Doru:) Miss you too, a lot! Mă tot gândesc la voi, des:(

 3. Esti idealista nu gluma.

 4. where`s the fun?:))

 5. Expresiva si poza, aduci putin cu Rada din Satra cand il vrajeste pe Zobar (am revazut filmul recent, dehhh… )

 6. vreau si eu un link-exchange cu blogul tau. daca esti de acord astept un comment la mine. mc

 7. cat e de adevarat Alina ceea ce ai scris:( am trecut si eu prin asta:( si e atat de dureros cand acea persoana te raneste, si dupa te intreaba ce a facut..ba te cauta, ba nu, ba iti vorbeste, ba nu…nici nu mai stii cum sa te comporti si ce sa faci:(

 8. Dar daca imi place de tn si u ma dezamagesti?
  O mica incurajare…stiu ca nu prea ai nevoie
  Recunosc, nu am timp sa ma uit prea mult peste articolele tale, dar cat am stat pe blog-ul tau mi’am dat seama ca esti o fata faina…si nu numai (nu te flata :P) pt ca multe se opresc aici. Cred ca iti place sa citesti, si chiar si Biblia, si ma bucur de asta, iar continuand, stiu ca vei incuraja multi tineri. Asta si vrei, nu? Domnul cu tine!

  • Amin. Sa ne ajute Domnul sa ii incurajam pe cei din jurul nostru:)

 9. Pardon…Dar daca imi pasa de tn si u ma dezamagesti?:p

 10. “Dacă nu stai aproape de mine dintr-o dorinţă sinceră, nu-ţi face rău şi nu-mi fă rău doar pentru că aşa scrie Sfânta Scriptură ”să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, nu o fă din datorie.”

  Scuze dar permite-m sa te corectez putin in afirmatia ta , ceea ce afirma Biblia ”să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, este o porunca data de Isus care ar trebuie indeplinita de toti oamenii si cand respecti porunca cu adevarat, o sa iubesti pe aproapele tau sincer si chiar o sa simta cel de langa el ca nu se preface doar.Fiecare pom se cunoaste dupa roadele lui, orice face roade bune ori face roade rele.Isus cand a dat porunca aceasta s-a dat exemplu, El chiar iubea cu adevarat pe aproapele lui si nu numai si a aratat practic nu doar teoretic……..Oamenii care se folosesc de acest pasaj doar ca sa se prefaca o sa-i cunosti dupa faptele lor mai repede sau mai tarziu….

  • Pai exact asta sugeram si eu. Nu m-ai corectat ci mi-ai dat dreptate. Hihii:D
   Asa este, multi se folosesc de multe contexte numai pentru ca li se pare lor ca asa e corect

 11. Ii adevarat. N-ai corectat-o…si eu sunt de parerea ei…daca nu il iubesti pe cel pe care vrei sa il ajuti si o faci doar din datorie, fapta ta nu ii primita pt ca nu ii izvorata din inima (asa erau fariseii) ==> si dak o faci si dak nu o faci tot aceeasi rasplata ai (stii care…)

 12. Akm am observat;))…Cluj…Faculta?…Jurnalism cumva?

 13. Asa numa…k m’am gandit k dak tot ai venit la Cj, ai venit la faculta de jurnalism. Si pe mn m’a batut gandu sa merg acolo ;)). Bafta!

 14. ma sa nu comentez prea mult dar… domnisoara are perfecta dreptate cuvinte alese si sincere pe fata si fara conpromisuri sau ocolisuri bravo super tare ce mai lasa fata in pace domnul cu voi!!!1


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: