Posted by: capshunik | October 20, 2010

Ce ne dorim cu adevărat?

Alergăm prin viaţă şi ne zbatem în acest zbucium din care parcă nu mai ieşim, ca într-un final să ne oprim şi să ne întrebăm: ”Ce vreau eu de fapt?”.
Promitem multe, facem puţine, luăm totul, oferim nimic, urlăm, tragem, ţipăm, minţim, pervertim lumea cu ce apucăm, dăm din coate şi apoi ne oprim istoviţi, fără nici o direcţie şi fără nici un ţel. Bârfim, rânjim cu răutate, jignim, atacăm pe la spate, uneltim, ne purtăm necivilizat, apoi ne batem cu pumnul în piept şi urlăm că suntem ”oameni”, că suntem ”fiinţe superioare”.
Vedem maşini luxoase, case mari, haine scumpe şi ne dorim şi noi. Credem că asta ne aduce fericirea care lipseşte. Pentru că da, lipseşte ceva. Ne bem minţile, ne înceţoşăm gândirea şi căutăm ”efecte tari”. Facem promisiuni deşarte, mărturisim iubiri neexistente şi furăm inimi şi trupuri pentru simpla plăcere. Ne-am creat propria Divinitate şi ne proslăvim eul.
Ce ne dorim cu adevărat? Putere, control, să dominăm? Ce ne mulţumeşte, pe noi, oamenii? CE? Omule, opreşte-te o clipă din alergarea ta şi spune-mi, CE VREI de la viaţă?

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. […] Ce ne dorim cu adevărat? Wed Oct 20, 2010 17:53 pm Alergăm prin viaţă şi ne zbatem în acest zbucium din care parcă nu mai ieşim, ca într-un final să ne oprim şi să ne întrebăm: ”Ce vreau eu de fapt?”. Promitem multe, facem puţine, luăm totul, oferim nimic, urlăm, tragem, ţipăm, minţim, pervertim lumea cu ce apucăm, dăm din coate şi apoi ne oprim istoviţi, […] […]

 2. Este o întrebare grea, o întrebare care contează cu adevărat. Și tocmai pentru că are o însemnătate atât de mare (încât tinde să devină teoretică, abstractă), un răspuns care să fie credibil, fundamentat și, mai ales, complet pare aproape imposibil de dat. Să fim sinceri, cu totii ne dorim sănătate deplină și relații autentice și serioase, inspirație și creativitate, credință și bunăstare, echilibru și hotărâre, împăcare cu sine și cu ceilalți, etcetera, etcetera. Este adevărat că ne grăbim și că toate lucrurile pozitive pe care ni le dorim sunt greu de realizat așa, în fugă. Poate că-i suficient să ne împăcăm cu noi înșine și să încercăm să ne împlinim idealurile, fie ele mai mult sau mai puțin idealuri, atât cât ne permite timpul vieții.
  O clipă, nu vă afundați în visare, nu chicotiți ironic! N-am susținut nicio clipă că eu am reușit să mă dezbar de răutate, de orgoliu, de ipocrizie, de minciună, de trădare… etc, etc. Într-o proporție mai mare sau mai mică, am și eu aceste tare. Toți le avem, fie că le recunoaștem, fie că nu. Ca bolile, toate aceste defecte sunt dobândite pe tot parcursul vieții în societate. Pur și simplu ne ”îmbolnăvim” unii pe alții.
  Acum, dacă stau să mă gândesc (deși nu pot spune că-mi iese), cred că-mi doresc doar NORMALITATE.

 3. Din pacate toti isi doresc sa detina puterea, toti isi doresc sa detina controlul asupra la tot din jurul lor. Am ajuns sa traim intr-o lume in care numai prin minciuna, dat in cap, inselat puteam sa traim. Suntem nevoiti de sistem sa fim asa mai rau e ca unora chiar le place sa traiasca asa. :(. Stau si ma gandesc si eu ce imi doresc eu cu adevarat? In cap nu in vine decat un singur lucru, sanatate ca de restu ma ocup.

 4. Imi plac foarte mult cum scri,desi am doar 14 ani .stiu foarte multe pentru varsta mea,iar de la tne pot spune ca am ramas cu ceva . .ti.am citit tot k ai scris si sunt foarte interesante si bune pentru a lua o decizie acolo unde nu t poti descurca singur

  • Mă bucur Miruna:) Mulţi înainte

 5. Daca nu am scris corect, imi cer scuze.da am scris repede .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: