Posted by: capshunik | November 17, 2010

Teatru gratis

Noi, oamenii, avem scenele noastre proprii, unde avem pretenţia să fim actorii principali. Şi suntem. Reuşim. Uneori. Uităm că orice spectacol se plăteşte scump la sfârşit. De fapt, zilnic oferim spectacole gratis celor din jurul nostru. Societatea ne învaţă să ne mascăm sentimentele, ne învaţă cum să părem mai puternici, mai încrezători şi mai originali. A fi sincer şi direct, a spune adevărul şi a îndrăzni să-ţi mărturiseşti sentimentele înseamnă slăbiciune. Aşa se spune. Şi uite aşa, clipă de clipă ne uităm în jurul nostru cu suspiciune şi suntem tot timpul pe poziţie de atac.
Câteodată, stau şi analizez. Observ oameni care în intimitatea lor, când cred că nu-i observă nimeni, sunt bădărani şi răutăcioşi şi imediat ce ies la ”lumina zilei” şi dau ochii cu lumea, devin mieroşi şi învelţi în zahăr. Mă doare inima. Am ajuns o naţiune care nu mai e demnă de încredere. Nu mai credem nici măcar în noi înşine. Dimineaţă de dimineaţă dăm cortina la o parte, ne punem masca şi hainele de scenă şi ieşim în lumina reflectoarelor. Uneori, oferim un spectacol pe cinste, dar alteori oferim un spectacol ieftin şi de prost gust. Oricum ar fi, noi, oamenii, jucăm teatru gratis pentru ceilalţi. Păcat că într-un final plătim scump fiecare scenă jucată.

imagine preluată de pe : http://www.deviantart.com

Advertisements

Responses

 1. Adevarat.. Bun post.

 2. […] Teatru gratis Thu Nov 18, 2010 1:53 am Noi, oamenii, avem scenele noastre proprii, unde avem pretenţia să fim actorii principali. Şi suntem. Reuşim. Uneori. Uităm că orice spectacol se plăteşte scump la sfârşit. De fapt, zilnic oferim spectacole gratis celor din jurul nostru. Societatea ne învaţă să ne mascăm sentimentele, ne învaţă cum să părem mai puternici, mai încrezători şi mai originali. […] […]

 3. …mai grav este ca am ajuns asa de nesiguri, incat ne-am creat o masca chiar si pentru noi…am ajuns sa ne mintim pe noi, purtam masca cu dezinvoltura, doar fiindca ne e frica sa ne privim asa cum suntem – parsivi, egoisti, plini de ura, de minciuna, invidiosi si gelosi, egocentristi si fara dragoste, batjocoritori si indiferenti….Dumnezeu ne-a lasat prada mintii noastre nebune, incat am inceput sa credem minciuna adevar si adevarul minciuna, atunci cand trebuie sa ne uitam la noi, asa ca ne vedem invers decat suntem si asta ne convine de minune, chiar daca undeva din fundul inimii noastre un glas ne striga incontinuu ” egoistule, invidiosule”…avem masca la indemana, o punem si ea ne fereste de durerea care ne-ar fi provocata atunci cand am lasa-o jos si am apuca sa ne vedem asa cum suntem in adevar…

 4. Daca esti badaran sincer nu prea cred ca te intereseaza sa te maschezi, si nu am vazut multe persoane de genul asta sa incerce sa mascheze ceea ce sunt. Intrebarea e alta… Cine a incuviintat sa devina acele persoane badarani?
  Nu cumva in spatele drepturilor omului atat de trambitate ni se fura de fapt drepturile noastre? De ce de exemplu trebuie sa fiu eu cetatean ingatuitor cu homosexualii cu cei care fura, cu cei care si etaleaza prostia pe unele posturi de televiziune si nu numai? CINEVA DORESTE O LUME DE BADARANI, PLINA DE INVIDIE SI DE PROSTIE. ACEL CINEVA STA IN SPATELE UNEI CORTINE SI CONDUCE LUMEA DIN UMBRA, PRIN GUVERNE CARE NE CONDUC, DAR CARE SUNT ASERVITE DIVERSELOR INTERESE. CATI DINTRE VOI SUNTETI DE ACOR CU CIPURILE DE EXEMPLU?
  SI DACA NU SUNTETI DE ACORD SE UITA CINEVA LA PAREREA VOASTRA?
  CE PUTETI FACE DACA NU SUNTETI DE ACORD CU ELE? RAMANETI FARA IDENTITATE, REUSITI SA TRAITI FARA CARTE DE IDENTITATE, FARA PASAPORT SI FARA CARD BANCAR? SI APRPO CITITI CADR INVERS SI VEDETI CE INTELES ARE. TOATE DOCUMENTELE TIND SPRE FORMATUL CARD.

 5. …si ce te faci cand toate durerile nespuse te inneaca la un moment dat si,cautand cu disperare o fiinta care-ti seamana,un om,care sa te asculte ,sa te ajute sa te ridici..,te trezesti SINGUR???
  …CU MASCA SAU FARA…OAMENII NU MAI PRIVESC IN JUR…NEPASAREA FACE MAI MULTE VICTIME DECAT FAC FORTELE NATURII

 6. FARA CUVINTE…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: