Posted by: capshunik | November 23, 2010

COMUNICARE

Vorbele sunt punţile de legătură între oameni, ar spune cineva. Aş fi de acord. În general, toate probleme sunt provocate din lipsa comunicării. Nu mai avem timp să stăm să discutăm, să ne spunem sentimentele, trăirile şi ofurile. Facem totul pe fugă şi lăsăm comunicarea tot mai în spate.
Soţul îşi părăseşte soţia pentru că pur şi simplu nu mai comunică. Soţia îşi părăseşte soţul pentru că el e prea ocupat ca să o mai poată asculta şi pe ea. Părinţii îşi bat copiii fără să se mai intereseze şi de partea lor de poveste. Copiii pleacă de acasă pentru că nu se pot înţelege cu părinţii. Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru că au impresia că pe ei nimeni nu-i ascultă, şefii sunt irascibili pentru că nu au timp să comunice cu nimeni. Am devenit mono silabici, uneori ne înţelegem doar din gesturi şi lăsăm cuvintele deoparte. Ni se pare mai important un telefon decât propriul copil. Ni se pare mai interesant un meci de fotbal decât nevasta care plânge. E mai bună o telenovelă decât un soţ nemulţumit. Încet, încet ne cufundăm în ceva nedefinit, fără cuvinte.
Vrem soluţii. Vrem să ştim de ce ni se destramă căsnicia. De ce copiii nu ne mai ascultă şi de ce părinţii nu ne înţeleg. Angajaţii îşi dau demisia în grup şi toată lumea ne ocoleşte. DE CE? Căutăm răspunsuri. Mergem la psihologi, la biserici şi la vrăjitori încercând să ne regăsim. Avem un strigăt mut al disperării. NU MAI COMUNICĂM! Acolo greşim!


Responses

  1. Asa este mereu cautam vinovati si nu o solutie….uitam sa discutam si sa judecam rational sa intelegem lasam totul in voia regulilor, banalitati si a firescului…ne lipseste cu desavarsire comunicarea….mi-a placut si apreciez mult felul cum vezi si intelegi lucrurile ^_^ Lucian

  2. if we could find words…!

  3. frumos si adevarat .

  4. fara cuvinte !

  5. cat de adevarat…mi se pare ca putina lume intelege in ziua de azi ca toate problemele, toata nefericirea, toate certurile sunt provocate din cauza faptului ca nu suntem ascultati, dar ca la randul nostru nici nu ascultam. Toti cautam solutii la problemele care ne macina insa ne-am gandit vreodata ca raspunsul este exact la noi…la faptul ca noi ar trebui sa ne schimbam sau macar schimbarea sa porneasca de la noi…trebuie sa facem un efort pentru a fi fericiti. Ne plangem de fiecare lucru marunt din viata noastra si uitam treptat ce este aceea iubire, afectiune, grija fata de cei din jur…intelegerea.

  6. I love it! Thank you!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: