Posted by: capshunik | March 10, 2010

S-a dovedit! Bărbaţii se tem de femeile puternice!

Se tem sau se simt intimidaţi! Şi astfel, preferă să renunţe să stea în preajma unor astfel de femei care le pun în pericol virilitatea! Majoritatea bărbaţilor caută o femeie net inferioară lor sau cel puţin egală. Oare de ce aşa? Le este frică de femeia care e independentă, de femeia ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei. Acest lucru l-au zis numeroşi bărbaţi, bărbaţi care au îndrăznit să recunoască motivul pentru care sunt înfricoşaţi să ”deţină” o astfel de femeie. Se tem de dominanţă, se tem să nu fie lăsaţi în umbră şi chiar să nu pară ridicoli pe lângă o astfel de femeie. Întrebarea este că…. dacă trăim într-o asemenea epocă plină de bărbaţi laşi care nu au curajul să cucerească o astfel de femeie, ce vor face femeile puternice? De unde să mai aleagă ele un partener în viaţă, dacă tot ce li se oferă este o mână de oameni care tremură la ideea unei provocări? Majoritatea femeilor puternice trăiesc singure. De ce? Pentru că bărbaţii sunt îngroziţi de faptul că orice s-ar întâmpla, femeia merge înainte!
Deşi majoritatea afirmă că le-ar face plăcere să aibă astfel de femei lângă ei, nu rezistă mai mult de câteva luni până să spună că nu ar face faţă unei asemenea ”tornade”. Căci da, asta e o femeie puternică: o furtună care apleacă tot ce găseşte în cale!

imagine preluată de pe: http://www.deviantart.com


Responses

  1. o femeie puternica trebuie sa-si gaseasca un barbat si mai puternic – asta e clar – chiar tu spuneai intr-un articol ca va place sa mai tineti barbatii sub toc.. dar nu tot timpul – asa ca, ati fi nefericite langa un barbat care nu v-ar putea domina.. n-ar putea sa aiba grija de voi ci voi ar trebui sa aveti grija de el – zic si eu

  2. Nu ştiu cât se tem şi cât se simt emasculaţi. Uneori problema cu astfel de femei puternice e că ele însele preiau rolul bărbatului şi atunci acesta se simte inutil. Asta nu înseamnă că nu e bărbat, pur şi simplu dacă ai avea pe cineva lângă tine care ar fi superior şi ar reuşi orice fără ajutorul nimănui, la un moment dat s-ar putea să te complexeze. E o lege a firii, dar cred că important e ca femeile aceastea puternice să vadă barierele până la care se poate duce feminitatea. Şi nu mă înţelege greşit, nu spun că trebuie să o facem pe proastele pentru a avea pe cineva lângă noi, spun că uneori ne-ar fi mai uşor dacă am accepta un ajutor, şi am învăţa că nu există femeie perfectă sau bărbat perfect, pentru că problema femeilor puternice e că ştiu de ce sunt capabile, îşi cunosc valoarea şi cer bărbaţilor de lângă ele mult prea mult uneori.
    O femeie puternică nu este o femeie perfectă, este o femeie care a reuşit pe un anumit plan, lăsând în deficit viaţa personală, aşa că eu una nu o pot numi femeie puternică. Pentru mine femeie puternică e cea care le îmbină pe toate, din toate câte puţin, o femeie cu o carieră, o familie dar şi timp pentru micile nevoi personale.

    • dana imi place mult ideea ta aici! be blessed!

  3. Vrei sa castigi un Blueberry usor si rapid? Intra aici http://tinyurl.com/yjd4r9q

  4. …pai cate-odata ai motive sa te temi si de o femeie “normala”,dara-mite de una “puternica”…eu unul as sugera sa se tine distanta de femeile care se cred “puternice”,ca altfel se lasa cu scantei…:)

    • hm… si daca se tine distanta de astfel de femei, ele ce ar mai trebui sa faca? sa fie singure toata viata?:)

      • @alina – Intotdeauna se va gasi un barbat si mai puternic decat ea – trebuie sa aiba rabdare. Plus de asta, – femeia puternica – e un termen cam general. Daca te referi la dominanta, fii sigura ca exista baieti care stiu sa domine fetele alea. Nu raman singure, decat daca vor ele neaparat. – Am vazut eu intr-un film! ;))

  5. …sa-si foloseasca “puterea” actionand cu intelepciune,adica lasand impresia ca nu sunt mai mult decat un “ajutor potrivit”…:)

  6. ..si atunci n-o sa fie singure..:)..din contra,or sa se bata barbatii pentru ele,pentru ca,nu-i asa,e cam criza de ajutoare potrivite..:)..

  7. Sunt in totalitate de acord cu Dana. De asemeni, concluzia e foarte bine aranjata: “Pentru mine femeie puternică e cea care le îmbină pe toate, din toate câte puţin, o femeie cu o carieră, o familie dar şi timp pentru micile nevoi personale”. Txh God, frumusetea si puterea unei persoane sta in lucrurile mici ale vietii.

  8. Greşeşti. Nu cred că se tem bărbaţii de astfel de femei, ci pur şi simplu nu le consideră atrăgătoare. Femeile puternice sunt prea masculine, prea lipsite de gingăşie feminină.

    Iar femeile puternice nu au această putere în instinct (cum e la bărbaţi), ci le-a fost “injectată” de o societate contemporană întoarsă pe dos.

    • Eu nu cred că o femeie puternică este masculină. Sunt şi femei care parcă sunt prea băieţoase, dar nu toate.

      O femeie puternică este o femeie care ştie ce decizii să ia, o femeie care se bazează pe propriile puteri.

  9. Pare-se că da, Alina. Femeile care pun pe primul loc cariera, de cele mai multe ori în viaţa personală, sunt nefericite.

    ps: te-am votat.

  10. In spatele unui barbat puternic sta o femeie puternica 🙂

  11. Pentru femei puternice vor exista intotdeauna alte femei puternice >:)

    Lasand gluma la o parte am cunoscut femei puternice care erau foarte feminine si atragatoare(si nu eram singurul care consideram asta).
    Problema femeilor puternice este timpul.Totul vine cu un pret si pentru a reusi pretul succesului este ridicat, se masoara in timp si implicit cere multe sacrificii.

    • Hm… gluma e cam nesarata:)) Dar… ai dreptate cand spui ca este o problema a timpului. Si nu numai femeile puternice o au, ci toata lumea! Timpul, daca nu stim sa-l apreciem, ne devine dusman

  12. Zau chiar imi place asta. Nu m.ar speria sa am langa mine o femeie puternica. De ce nu? M.as simti protejat dac e pana acolo. :)) Chiar asta imi place la femeile ambitoase ca obtin tot ce vor. Toata stima pentru asta. Frica barbatilor de a fi dominati de femei apre din latura negativa a arhetipului barbatul-rege. Le este frica sa nu.si piarda pozitia. De ce? Daca poate cineva sa conduca mai bine decat mine sa o faca. Bineinteles ca si eu am de castigat. Daca pot il sprijin cu tot ce.mi sta in putinta. Nicidecum sa fiu invidios sau sa ma simt lasat deoparte. La urma urmei chiar nu am nimic de pierdut, nu?

  13. Ideea de femeie puternica este rezultatul unei gandiri moderne care nu prea concorda cu mesajul Celui care a conceput femeia. Femeia va fi implinita in masura in care va accepta ceea ce Creatorul a proiectat pentru ea. O alta perspectiva asupra feminitatii este deviant 🙂

  14. Barbatii nu suporta acest gand. Nu suporta ca femeia de langa ei sa castige mai mult ca ei …. Nu ii inteleg!! Ar trebui sa fie mandri ca au o asemenea femeie langa ei si sa o iubeassca asa cum merita.

    • Femeia care sta langa un barbat cu o perspectiva corecta intotdeauna este mai castigata(castiga mai mult).

      • Perspectiva corecta insemnand ce? Ceea ce a fost femeia de la Creatie? Facatoarea de copii si cea care are grija de casa? E absurd sa pui asa ceva pe seama Celui de Sus, daca el proiecta o anumita perspectiva corecta dupa cum spui tu, atunci nu ii dadea femeii puterea de evolutie si de schimbare, nu ajuta femeia sa iasa de la cratita unde a fost surghiunita de barbati, pentru ca fii sigur ca femeia nu si-a ales singura rolul acesta.
        Si nu prea inteleg care a fost mesajul Celui care a conceput femeia in opinia ta… eu stiu ca i s-a transmis sa fie mereu alaturi de barbat, sa i se supuna si sa il sustina. Bun, dar reciprocitatea unde este? Barbatii par sa uite ca si lor li s-a spus ca trebuie sa se supuna femeii, sa o ajute si sa o sustina. O femeie puternica nu deviaza cu absolut nimic de la mesajul Celui de Sus, mi se pare mie ori interpretezi gresit literele legii? Ori iti doresti cumva o femeie langa tine care sa umble cu capul plecat, sa nu iti iasa din cuvant si sa iti faca o casa de copiii. Mi se pare cam ingust punctul prin care privesti lucrurile si am argumente ”fara numar” cum ar spune niste ”mari” filosofi ai tarii noastre.

      • aici iti dau dreptate!

    • Da, dar totusi… parca e greu cand omul de langa tine e mai presus in toate nu?:)

  15. S-a DOVEDIT!
    Femeile puternice raman fara barbati!…sau i si iau o ‘mascota’.
    Cum te-ai simti sa ai langa tine o mascota?un tip pe care l manipulezi cum vrei??groaznic..nu?deci e mult prea discutabila tema,adica nu prea putem da noi o concluzie clara, ca barbatii se tem de femeile puternice – eu ma tem un pic de oricare femeie,insa daca stii sa le faci fata primesti si recompensele pe masura, daca nu…te arzi:)

    • 🙂 asa cum ai spus tu…e mult prea discutabila tema!

  16. prostii…femeia puternica trebuie iubita/respectata,cinstita..etc..ca si orice alta femeie……
    daca nu iti apreciaza iubirea…e fraiera…
    poti fi a draku cu exteriorul..dar cu omul iubit ??de ce?–poate daca esti sadic/vicios…tampit(a)

  17. barbatii slabi se tem!

  18. sunt sigur 🙂

  19. hmmm…
    nu cred ca le este teama de femeia puternica, ci mai degraba de cea masculina, cea care se ‘ia la tranta’ cu ei.
    femeia trebuie sa stie ca sunt destule situatii in care barbatul detine controlul… macar aparent 😀

  20. ..as fi curios,astept sa intalnesc o astfel de femeie!

  21. independentă, ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei…..ce barbat nu si-ar dori o astfel de femeie? hai sa fim seriosi :D…..mie mi frica de femeile care se tot plang….si de aceea incerc sa le evit…

  22. independentă, ambiţioasă, deşteaptă, frumoasă, care luptă pentru obţinerea scopurilor ei…..are puterea de a va parasi at cand “calcati stramb” si va e teama de asta:P

    • fiecare om greseste amy….daca ar fi cu adevarat desteapta nu l=ar parasi…si am zis ca nu mi\e frica de femeile puternice…eu imi doresc una 😀

      • nuu , ar propune sa luati ceaiul impreuna tu +ea+ cealalta :)))

      • amu nu fi ironica….daca e vorba de o “cealata” isi merita soarata 😀

      • nu sunt ironica ci realista 😀 😛

      • poate femeile destepte etc etc cauta barbati pe care sa ii conduca… insa intotdeauna exista exceptii in ambele parti….deci nu are rost sa tot o intindem…

      • k

  23. hmm…barbatii se tem de “femeile puternice”!!eu nu(sunt barbat 🙂 ) depinde ce intelegem cand spunem “femeie puternica” ..cea mai puternica femeie pe care o stiu e MAMA….. dragoste,intelegere,sacrificiu ..caracterizeaza doar femeile cu adevarat puternice..sa te temi de asa femei?! eu o caut 🙂

  24. am dat peste acest subiect din intamplare! salutare la toti. cat despre ce s-a discutat mai sus: nu stiu cati ani aveti, din ce medii veniti sau care e statutul vostru familial si social, dar sigur toti bajbaiti, inclusiv eu. nimeni nu va sti niciodata care este adevarul, care e solutia perfecta, toti doar ne dam cu parerea tinand cont fara sa vrem, de experientele noastre de pina acum. In orice caz – de exemplu, cunosc foarte multi care au cautat si le-au gasit pe asa-zisele femei puternice ale zilelor noastre, dar din cauza societatii, aceste femei puternice au inteles gresit notiunea de femeie puternica, si chiar daca nu s-a masculinizat, dar la in gandire au actionat in concordanta cu ideea clasica de barbat puternic, implicit independent, fara sentimente si legaturi sentimentale – asadar, toate cuplurile mentiinate au ajuns la certuri interminabile, la razboaie, casnicii rupte, tradari, si toate au pornit deoarece femeia credea ca e puternica doar daca ea castiga dispute cu sotul, astfel ar arata ca e mai puternica decat cel respectat de societate, si daca acesta i se supune ea e mai puternica. uitati-va in jur. inclusiv eu am patit acest lucru – am iubit faptul ca era puternica si putea sa imi tina piept si sa spuna ce vrea, am ajutat-o sa se dezvolte si sa evoleueze si mai mult, ca in final, sa gandeasca si sa actioneze ca un barbat si sa foloseasca impotriva mea tot ce i-am aratat si i-am mentiona sa nu foloseasca aceste atuuri si strategii impotriva mea. E vina noastra a tuturor. In cele din urma am inteles ca femeia puternica nu este cand actioneaza ca un barbat (sau dupa regulile societatii manipulate de comercial), ci prin feminitatea si gingasia sa, prin amabilitatea, dragostea, compasiunea si altruismul sau. nu deveniti niste bunuri comerciale si niste competitori pentru partenerul vostru – daca il subjugati pe el, nu deveniti voi mai puternice, deoarece e posibil ca el sa va lase din dragoste sau intelepciune, sau e posibil doar pentru ca e slab, oricum nu pentru ca ati fi voi puternice. Voi sunteti puternice cand sunteti feminine, inteligente, intelepte si pline de dragoste si frumusete interioara. Nu are legatura cu cratita decat acolo unde conceptiile au ramas blocate undeva in trecut. Are de a face cu mostenirea genetica lasata de sus – fiecare poate evolua in sens pozitiv sau negativ. Alegeti partea buna, pentru ca voi, femeile sunteti motivul pentru care ne vedeti fericiti, bucurosi sau zambind. datorita multor aspecte din viata, multe se schimba in timp si uitam, dar, o doamne, ce bine ar fi sa ne oprim un pic si sa ne uitam la cel de langa noi si sa-i vedem calitatile care ne-au atras, sau calitatile care ne atrag, si nu s-ar mai teme barbatii de femei puternice. Apropos – daca ati observat, multi au spus si sunt de acord ca se tem de orice femeie – eu spun: trebuie sa te temi de orice femeie care are putere asupra inimii tale, pentru ca te poate distruge, si cred ca multi sunt de acord. dar daca poti iubeste-le, iubeste-le cat poti pentru frumusetea lor, pentru sufletul lor, pentru dragostea inimii lor, dar fugi cat poti daca o vezi ca e razboinica pentru ca nu stie cand sa se opreasca si poate declansa catastrofe ce lasa urme pentru tot restul vietii tale si poate si pentru alte persoane (daca sunt si copii implicati); e frumos, dar foarte periculos – va spun pe pielea mea. Salutari, respecte si … make love, not war … Let the peace be with u! CS

    • Am citit tot ce ai spus Catt, si as aprecia daca ni te-ai alatura pe http://alinailioi.ro ca sa putem discuta mai multe

  25. Am gasit o femeie puternica, impreuna cu toate aspectele care au fost atinse aici si inca multe altele, intr-un serial, THE GOOD WIFE

  26. http://easy-iulia-maria.blogspot.com/2012/01/sunt-inconjurata-de-femei-frumoase.html

    • Nu am putut intra pe siteul tău


Leave a comment

Categories